Uniek evenement de Vogeltrek in Bosuilendorp

 Traditioneel is de zaterdagavond met Carnaval, 18 februari in Bosuilendorp een topavond. De avond start met de Carnavalsmis (was die niet ontstaan in Ulvenhout…) en vervolgt met het altijd zeer geslaagde 30 plus bal in de Pekhoeve. Dit jaar wordt voor het 2e jaar de Vogeltrek georganiseerd. Een kapellen kroegentocht die garant staat voor een avond ouderwets gezellig Carnaval.

Gelukkig weet Carnaval ieder jaar weer nieuwe mensen aan te trekken die de Carnavalstraditie in ere houden. Maar laten we eerlijk zijn, wie mist niet een beetje die ouderwets gezellige Carnavals avonden waarbij je dweilend van café naar café ging op de klanken van een echte kapel! Tja tijden veranderen, maar wij gelukkig ook, daarom organiseren we in Bosuilendorp samen met onze kapellen een uniek evenement, de Vogeltrek. Vorig jaar zijn we gestart met een try-out, deze was zo succesvol dat we het dit jaar groter aanpakken. Maar liefst 7 kapellen komen op zaterdagavond spelen in Ulvenhout. Naast de Ulvenhoutse kapellen Makzat, Ulvolume, de Zoagurs en de Bosuilen sluiten 3 andere topkapellen aan. Gekkewerk was er vorig jaar al bij en heeft in haar enthousiasme ook de ZWO Makrele en de Kanniebale aangestoken zodat zij dit jaar ook hun deuntjes komen blazen in Ulvenhout.
De avond start om 20u in de Pekhoeve. Daar komt Prins Boelo XIV de avond openen en zullen alle kapellen spelen. Hier kunt u ook de Vogeltrek(stempel)kaart kopen alsook de enige Bosuilse consumptiemunt, het Ulfje, die in alle deelnemende horeca geldig is. Een goede start dus! Vanaf 22u zullen de kapellen zich laten horen in de diverse cafés. Om 23u zal in de Pekhoeve worden verlaten door de laatste kapellen en zal DJ leBaron achter de mengtafels plaatsnemen en er een gezellige avond van maken met de aanwezigen 30plussers. De kapel liefhebbers gaan dan in Vogelvlucht stempels verzamelen zodat aan het einde van de avond vol trots de volle Vogeltrekkaart getoond kan worden bij de laatste biertjes.  In de Pekhoeve, de Flamingobar en bij café Christianen hebben we een kapel programma maar omdat we vooral een gezellige ongedwongen avond voor ogen hebben hebben we bij d’n Bert en bij het Nippeltje (tevens voederplaats) een open podium. Ben je dus als kapel opzoek naar een leuke maar vooral gezellige plek om te spelen kom dan op Carnavals zaterdag naar het Bosuilendorp. Wil je meer informatie en/of je komst aankondigen kun je mailen naar vogeltrek@bosuilendorp.nl. Ben je liefhebber van een ouderwets gezellig Carnaval kom dan zeker op zaterdagavond! We zien jullie.