De Bosuilen laten van zich horen

De Donk, grote trom op rollator

Een dag zonder Bosuilen is een dag geen Carnaval. En dan hebben we het niet alleen over onze dorpsgenoten, maar zeker ook over onze enige eigen blaaskapel. Mede dankzij de Bosuilen liep het met de muzikale aankleding tijdens Carnaval op rollekes. Dit jaar ook letterlijk, met de trommel van Jordi van Gils op de rollator… 

Vanaf het begin…
Donderdagavond was er ‘generale repetitie’ tijdens het bezoek van onze Hoogheden en hun Gevolgen aan de Blauwe Kamer en ’t Berkske. En daarna ging het echt los op vrijdag: het Scholenbal in de Pekhoeve, de bezoekjes aan de Bosuilse basisscholen en de Donk, de Carnavalsmis, de officiële opening van Carnaval op het Bosuilenplein en het openingsspel in de Flamingobar tijdens het Bosuils Blaosfestijn…

Scholencarnaval

Carnavalsmis

Pre pensionadobal

Tot het einde
Zaterdagmiddag waren de Bosuilen aanwezig op het VLUG-bal. Hun Pre-Pensionadosbal op de zaterdagavond is inmiddels een van de hoogtepunten van het Bosuilse Carnaval. Samen met Ongeloofeloos, Thuisnietouwe en ‘t Dakkapelleke zorgden de Bosuilen weer voor een onvergetelijke avond ouderwets Carnaval in de Flamingobar. Natuurlijk ontbrak de blaaskapel niet op Optochtzondag en bij de afsluiting van het Bosuilse Carnaval op dinsdagavond.

Baronie TV

Grenzeloos
Ook elders zetten de Bosuilen ons dorp op de kaart. Zo vergezelde de blaaskapel ons Prinselijk gezelschap zaterdagochtend naar het Gelag der Vorsten. Maandagochtend liet onze lokale trots bij ons bezoek aan BaronieTV van zich horen. Dinsdag vertegenwoordigden ze Bosuilendorp op het Guldenbal in Chassé.

Bosuils Blaosfestijn; Jody en Jan

Erkenning
De medaille die Prins Nillus XVIII vrijdagavond 17 februari aan voorzitter Jody van Miert overhandigde, was een blijk van waardering voor alle muzikanten van Blaaskapel De Bosuilen. Een terechte erkenning voor hun jarenlange muzikale bijdrage aan het Bosuilse Carnaval.