Bosuils Carnaval officieel geopend

Bosuils Café in de Pekhoeve

De Bosuiltjes en Bosuilinnekes hadden er duidelijk zin in om eindelijk weer samen Carnaval te kunnen vieren! Het dak ging er vrijdagochtend af in de Pekhoeve tijdens het Scholenbal. Het oude polonaiserecord uit 2020 werd daar moeiteloos verbroken. En ook de rest van de dag liet de Bosuilse jeugd zien Carnaval niet verleerd te zijn.

Om 9.11 uur betraden Jeugdprins Floris en Prins Nillus met hun Raden de Pekhoeve. Daar stonden toen de deuren van de grote zaal al wijd open. De temperatuur was er namelijk flink gestegen door alle hossende kinderen, aangemoedigd door ceremoniemeester Thom van Aart. De limonade vloeide dan ook rijkelijk…..

Hossen
Het optreden van Blaaskapel De Bosuilen werd afgewisseld met muziek door DJ Marjo van Nijnatten.  Voor de allerkleinsten was het soms net iets te veel. Vrijwel alle kinderen deden echter vol overgave mee met de muziek van de Snollebollekes en de pinguïndans. En bij Maria Carey’s All I want for Christmas zong iedereen luidkeels mee.

Branduilen


Jeugdprins Floris mocht natuurlijk het Bosuilse Carnaval voor de jeugd officieel openen door carnavalsmascotte Uilien het capeje om te doen, met op de achtergrond de branduilen van de twee Bosuilse basisscholen. “Vorig jaar konden de branduilen hun nest niet meer vinden, maar dankzij CV De Boereknuppels zijn er dit jaar weer twee nieuwe Bosuilen”, meldde hij met gepaste trots.


Klokkebei
’s Middags deed het Prinselijk gezelschap de Bosuilse basisscholen aan. Bij de Klokkebei overhandigde Jeugdprins Floris een medaille aan juffrouw Addie Roks, die na 44 jaar met pensioen gaat. Een toepasselijk onderwerp voor in de optocht van de Klokkebei: “Bijna 50 jaar loopt ut al op rollekes, maar hoe gaat ut volgend jaar?” Ook de andere deelnemers aan de schooloptocht hadden het carnavalsmotto leuk weten toe te passen.

 

 

 

Schoolbelborrel
Op de Rosmolen mocht Jeugdprins Floris de vakantiebel om 14.11 uur. Maar eerst werd er natuurlijk samen gehost. Meneer Harold, die op het Mencia gaat werken, kreeg een medaille. En ook juffrouw Linsy, vanwege haar aanstekelijke enthousiasme.  Iedereen kon meteen na het luiden van de vakantiebel door naar de succesvolle editie van de eerste Bosuilse Schoolbelborrel in de Pekhoeve.

Donk
Ook de bewoners van De Donk kregen ’s middags bezoek van de Bosuilse hoogheden. Daar zwaait tijdens Carnaval Prins Har de 41e de scepter, met zijn charmante hofdame Mary aan zijn zijde. Het Bosuilse Carnavalsmotto wordt normaliter iets aangepast in De Donk, maar dat was dit jaar natuurlijk niet nodig. Nadat over en weer onderscheidingen uitgereikt waren, werd enthousiast een polonaise op rollekes ingezet op de muziek van De Bosuilen. Altijd mooi om te zien hoe jong en oud hier samenkomen.