Sauwelen in het Bosuilendorp wederom een succes!

Na een paar jaar afwezigheid, stond dit jaar Het Sauwelen gelukkig weer op de agenda. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari wisten de deelnemers aan de Sauwelavonden de bezoekers tijdens een gevarieerd programma weer veel aan het lachen te krijgen…..

Aftrap
Na het openingswoord van Prins Nillus de XVIII konden beide avonden aanvangen met het eerste optreden, verzorgd door de winnaars van het Jeugdsauwelen, te weten Noor, Luna en Kaitlynn, gevolgd door het tonpraoten van Eric van der Westerlaken als de Maestro.

 

 

 

 

Hij vond het maar niets dat Ad Koijen, al 40 jaar lid van de Bosuilen, had aangegeven te gaan stoppen na het eerstvolgende Sauwelen. Daarom had Eric ervoor gekozen om zijn Sauwel dit jaar niet door te laten gaan, zodat Ad bij de Bosuilen kon blijven. Op het laatste moment switchte hij naar het tonpraoten, waarbij hij alle leden van de Bosuilen eens flink op de korrel nam.

Debutant vrijdag
Guido Kuitert vervolgde als Karel de Kabeltrekker het programma en deelde als nieuwe Sauwelaar zijn ervaringen in het Bosuilendorp tijdens zijn werkzaamheden als glasvezelkabeltrekker. Als derde Sauwelaar  was er een kunstschilder uit Vélines overgekomen naar het Bosuilendorp. Gilles de la Toupet, in de persoon van Rogier Schetters, schilderde er rustig op los en deelde ook zijn ervaringen tijdens het maken van diverse portretten van vooraanstaande Ulvenhouters.

Nieuwkomer zaterdag
Al met al weer prima Sauwels, die werden afgewisseld met de Mini-Biercantus van de Raad van Bierdrinkende Boeredobbers en een optreden van de CUS. Zaterdagavond stond er nog een andere nieuwkomer in de ton: Gerda van de Thuiszorg, vertolkt door Janneke van Gils.

Oppersauwelaar
Avonden waarbij Rogier Schetters als winnaar uit de bus kwam en daardoor als Oppersauwelaar 2023 door het leven kan gaan. Avonden waar Prins Nillus XVIII een ieder bedankte, zowel de deelnemers op het podium maar zeker ook de mensen die weer de avonden mogelijk maakten, waaronder de Bosuilen en gastsauwelaar Corné Reinieren als Sinterklaas.

Op naar super Carnavalsdagen en daarna zullen de eerste ideeën wel gaan ontstaan voor het Sauwelen in 2024.