Nieuwe ereleden S.U.C

De S.U.C kent sinds de Prinsenbrunch op 26 februari jl. twee nieuwe ereleden: Ad en Carla van Gurp.

“Een onwijs lieve man. Een rustige, geschikte vent. Een stille kracht. Trotse opa. Un geweldige mèns!” Dit zijn zomaar een paar van de meningen van Bosuilen over Ad van Gurp. “Een man die wordt omarmd door heel Bosuilendorp en die een grote groei heeft meegemaakt bij de S.U.C.”

Ad werd in 1961 bijna letterlijk onder de Troeteleik geboren. Hij is een Bosuil in hart en nieren. Ad begon zijn carnavalscarrière in 2004, nadat Herman Veraart hem aan de keukentafel had gevraagd toe te treden tot zijn Raad van Elf.  Na een aantal jaren oefenen en goed de ogen open houden onder Prins Manus XII en Prins Frank XIII, werd hij ‘Adje Dant’ onder Prins Boelo en later Prins Keeskènze. ‘De beste adjudant ever’, volgens ingewijden.

14 november 2015 werd Ad zelf als Prins der Bosuilen geïnstalleerd. Aanvankelijk wilde hij dat één jaar doen, maar hij maakte uiteindelijk drie jaar vol. Als geen ander wist hij de Bosuilen met elkaar te verbinden. Nadat hij zijn steek had afgezet, werd hij voorzitter van de S.U.C. Dat deed hij met heel zijn ziel en zaligheid. De beslissingen rond het afgelasten van de optocht en corona vielen hem echter zwaar en hij besloot te stoppen als voorzitter. Hij gaat een jaartje rust nemen en zal daarna kijken wat hij nog voor de S.U.C kan betekenen.

Achter elke Prins staat natuurlijk een betrokken partner. Als je aan Ad denkt, denk je daarom dan ook meteen aan Carla. Ook zij werd 26 februari tot erelid benoemd. Vanwege haar jarenlange ondersteuning van Ad en haar eindeloze betrokkenheid bij het Bosuilse Carnaval.