Carnavalsmis Kort, maar krachtig

 

 

 

“Samen kunnen we het beter maken.” Dat was de boodschap van de korte carnavalsviering in de Laurentiuskerk in Bosuilendorp. Het overheersende gevoel was daar vrijdagavond 25 februari dankbaarheid. “Omdat we eindelijk weer Carnaval mogen vieren. Voor en met elkaar”, aldus Prins Joep XVII.

Pastoor Lars Peetam begon zijn begroeting met de mededeling dat hem gevraagd was “het kort te houden”. De Bosuilen hadden de muzikale ondersteuning hieraan aangepast. En ook Prins Joep was kort van stof. De boodschap kwam desondanks duidelijk over. “Laten we tijdens, maar ook na Carnaval voor verbinding blijven zorgen”, verwoordde page Nancy die. “Wees allemaal een blijde boodschap voor elkaar”, spoorde Lars Peetam de aanwezigen in dit verband aan…..

Zoals gebruikelijk werd tijdens de viering ook even stilgestaan bij degenen die niet meer bij ons zijn en die zich gedurende hun leven hebben ingezet voor Bosuilendorp en het Bosuilse Carnaval.

Mariëtte Moors krijgt de Gouden Uitblinker

Mariëtte Moors ontving uit handen van Prins Joep een Gouden Uitblinker. “Omdat je al jaren een stille kracht achter het Bosuilse Carnaval bent”, lichtte hij de prestigieuze onderscheiding toe.

Na afloop van de viering ging het gezelschap, voorgegaan door De Bosuilen, naar het Bosuilenplein. Daar kreeg Uilientje, net als in vervlogen tijden, rond 20.00 uur, haar cape om. En hiermee was het Bosuilse Carnaval officieel geopend.

Het avondprogramma op de eerste avond van het Bosuilse Carnaval was meteen goed gevuld. Bosuilen van 13 t/m 17 jaar bouwden een feestje met JUMP! En in de Flamingobar verzorgden De Bosuilen het openingsspel tijdens het Bosuilen Blaasfestijn.