Nieuwe Bosuils carnavalsmotto 2022 gekozen

 

 

Carnaval is dit jaar door het coronavirus niet zo ‘vanzelluf’ gegaan als we hebben gedacht. Maar een Bosuil is er niet zomaar onder te krijgen en we zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Vandaar dat we als motto voor het carnavalsseizoen 2021/2022 hebben gekozen voor ‘We maoke ut goed’. Met dank aan Ruben Vester, die zich een jaar lang Mottomanneke van Bosuilendorp mag noemen…..

Vanaf 1979 wordt in Bosuilendorp jaarlijks een carnavalsmotto gekozen. Het motto draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel van de Bosuilen tijdens Carnaval. Ons nieuwe motto kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden; een van de redenen waarom de selectiecommissie het uitverkoren heeft.

Ten eerste hopen we vooral dat iedereen ‘ut goed maokt’. Het coronavirus heeft onze maatschappij nog steeds in zijn greep. Hopelijk neemt de druk af naarmate er meer vaccinaties worden toegediend, zodat we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten en van elkaars gezelschap kunnen genieten zonder afstand te moeten houden.

Ten tweede hadden we natuurlijk diverse activiteiten op het programma staan om van het Bosuils carnavalsjubileum samen met jullie één groot feest te maken. Al onze mooie plannen hebben we echter moeten vervangen door een ingetogen programma om ieder in zijn of haar eigen bubbel #veiligthuisCarnaval te kunnen beleven. Maar we beloven jullie: ‘We maoke ut goed’ wanneer de omstandigheden dat weer toestaan.

Het is de tweede keer dat we ons nieuwe motto niet tijdens een gezellige Halfvasten-bijeenkomst kunnen presenteren. Hopelijk kunnen we komend carnavalsseizoen weer samen vieren zoals we gewend zijn. We denken dat ons nieuwe motto hiervoor in elk geval veel inspiratie zal opleveren.

Tot dan wensen we jullie allemaal: ‘Maok ut goed’!