Bedenk jij het nieuwe Bosuilse carnavalsmotto?

Niets gaat helemaal vanzelluf, hebben we afgelopen jaar aan de lijve kunnen ondervinden. We hebben onze uiterste best gedaan toch voor een beetje carnavalsgevoel te zorgen in jullie huiskamers met ons programma voor #veiligthuisCarnaval. Nu hopen we natuurlijk dat we in 2022 Carnaval weer gewoon samen met jullie allemaal kunnen vieren. Daar hoort een nieuw motto bij. Heb jij daar een leuk idee voor? Stuur je motto voor 28 februari naar motto@bosuilendorp.nl en wie weet word jij wel ons nieuwe Mottomanneke of -vrouwke….

Vanaf 1979 wordt in Bosuilendorp jaarlijks een carnavalsmotto gekozen. Het motto draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel van de Bosuilen tijdens Carnaval. Bij de jurering van de optochtinzendingen wordt gekeken of en hoe er invulling aan is gegeven en het motto wordt ook elk jaar verwerkt in ons carnavalsembleem.

Prins Bema IX stelde in 1994 de mottovoordracht open voor alle Bosuilen. Degene die het winnende motto in heeft gediend, mag zich een jaar lang Mottomanneke of -vrouwke noemen. In 1996 bleek de Prins zelf trouwens het winnende motto ingeleverd te hebben. Trompettist Willem Goossen, die met de Bosuilen in de Harmonie zat te eten, werd toen in allerijl van zijn stoel geplukt en tot zijn verbazing tot Mottomanneke uitgeroepen. 

Vanaf 2015 wordt het nieuwe carnavalsmotto bekend gemaakt met Halfvasten. Is dat dit jaar van jou en volg jij Mottomanneke 2020 Jordi van Gils op?