16 februari Worst naar Clara


Zondag 16 februari brengen we weer de traditionele worst naar Clara om haar te vragen om goed weer tijdens de Carnavalsoptocht in het Bosuilendorp. Traditiegetrouw met ludiek vervoer, maar dit jaar met een ander tintje… Hoe precies blijft nog even een verrassing! Om 12.30 uur vertrekt de stoet vanaf De Flamingobar aan de Dorpstraat 66 in Ulvenhout. Deelname kost € 5,- p.p. (kinderen € 2,50). Hierbij inbegrepen zit het vervoer naar Meersel-Dreef, een drankje onderweg en soep met een broodje bij terugkomst. Bij betaling ontvang je een bonnetje voor het vervoer. Betaling kan ter plaatse, maar vooraf aanmelden is nodig voor het vervoer. Dit kan tot 15 februari via een mail naar worstnaarclara@bosuilendorp.nl

De traditie wil dat de Clarissen tot de heilige Clara bidden voor mooi weer als je haar een worst brengt. Of dit ook een garantie is, valt natuurlijk nog te bezien. Maar proberen kan altijd en gezellig is het al jaren….

De volgers van Clara, de Clarissen, eten overigens geen vlees meer. Het is dus maar de vraag wat er met de worsten gebeurt nadat Prins Joep XVII en andere sprekers van verschillende carnavalsclubs de Heilige Clara hebben toegesproken. Na afloop van de plechtigheden keren we terug naar Bosuilendorp. Naar de Flamingobar, in dit geval, waar de pelgrims zullen worden ontvangen met warme soep en een broodje.

Tevens worden op deze middag de baby-kieltjes uitgereikt aan de nieuwste carnavaleske bewoners van ons Bosuilendorp. Wilt u ook graag een baby-kieltje voor uw (klein)kind ontvangen, geboren in 2019/2020; geef dit door aan secretariaat@bosuilendorp.nl

Het programma ziet er als volgt uit:
12.00 uur verzamelen bij de Flamingobar aan de Dorpstraat 66 in Ulvenhout
12.30 uur vertrek naar Meersel-Dreef
13.30 uur worstplechtigheid bij d’n Heilige Clara
13.45 uur start terugreis naar het Bosuilendorp
14.30 uur ontvangst met soep en een broodje, en een gezellige middag…

Voor de kinderen zal achter in de zaal bij de Flamingobar leuk vertier aanwezig zijn.

Hopelijk zien we veel mensen op zondag 16 februari!