Rondje van de Prins op Bosuilse Bouwersdag

Prins Joep XVII en Jeugdprins Jop van het Bosuilendorp waren 25 januari jl. niet te houwe. Er stond voor die dag een bezoek aan de open dag van de Bosuilse wagenbouwers in de voormalige brandweerkazerne in Ulvenhout op het programma. Traditiegetrouw geeft de Prins hier een rondje en steekt hij vaak zelf ook even de handen uit de mouwen.

Voorafgaand aan dit bezoek maakten de Bosuilse leutvorsten en een afvaardiging van hun gevolgen dit jaar op de fiets een rondje langs diverse verenigingen die elders aan het bouwen waren.

Met de S.U.C-vlag trots wapperend, fietste een 11 leden tellende delegatie om 13.11 uur naar de bouwlocatie van CV de Dobbertjes. 15 jonge bouwers waren hard aan het werk in de bouwschuur aan de Valkenburgseweg. Jeugdprins Jop gaf uit naam van de S.U.C een rondje limonade en hielp daarna natuurlijk een handje mee.

De tweede stop was bij CV De Nadorst. Die was blijkbaar niet op de hoogte van het prinselijk bezoek. Of misschien juist wel…?. Prins Joep XVII gaf ondanks de afwezigheid van de bouwers toch een rondje. Het meegebrachte krat eindigde echter op een ietwat bijzondere plaats, omdat de Prins het nie kon houwe.

Via de gloednieuwe Vuelta-waardige kasseienstrook op landgoed Anneville fietste het gezelschap tenslotte naar de bouwloods aan de Slotlaan in Ulvenhout. Een leuk vervolg van de middag, met veel aanloop van Bosuilen en Bosuilinnen die eerst hun sauwelkaarten ophaalden en daarna een kijkje namen bij de activiteiten van de Bosuilse wagenbouwers.

CV Opbokkuh bleek nog flink wat laswerk te doen te hebben. Gelukkig bouwt deze vereniging niet volgens een schema: “Dan hoef je je er ook niet aan te houwe”. Ook de Prinsenwagen is nog niet gebruiksklaar; het motto van vorig jaar zit er zelfs nog op. “Dat kunne we nie houwe”, stelde Prins Joep vast.

Ook CV de Boerenknuppels, CV We zijn Er-nie en CV de Duvels waren druk aan het bouwen. Net als CV AL-stars, een samenwerkingsverband van een aantal leden van CV de Toekomst, CV de Nopkes en CV de Duvels. Zij willen nog één keer goed uitpakken met een mooie Carnavalswagen.

Een middag ook met hoog bezoek uit Breda: de Optochtencommissie van de BCV uit het Kielegat kwam polshoogte nemen. Prins Joep XVII werd op een fles Kielegats Markwater getrakteerd, net als CV de Boerenknuppels, die al jarenlang meedoen met de optocht in het Kielegat. Prins Joep XVII had eerder die middag de gastbouwers van Boeren Sociëteit Ginneken al een rondje gegeven. Zo werd de open dag van de Bosuilse wagenbouwers er ook een van verbroedering.

Was u niet in de gelegenheid om afgelopen zaterdag een sauwelkaart aan te schaffen bij de voorverkoop op de open dag van de Bosuilse wagenbouwers? De resterende kaarten zijn verkrijgbaar in de Flamingobar.