Zaterdag 25 januari open dag wagenbouwers

Jong geleerd is oud gedaan

Vraag je je af hoe een carnavalswagen gebouwd wordt? Hoe begin je? Wat heb je nodig? Waar kun je dit doen? Kom zaterdag 25 januari tussen 13.00 en 16.30 uur naar de voormalige brandweerkazerne aan de Slotlaan 104a voor het antwoord op deze en andere vragen. S.U.C, Stichting Slotlaan en de Ulvenhoutse wagenbouwers houden dan hun jaarlijkse open dag. Van 13.00 – 15.00 uur vindt hier ook de voorverkoop van sauwelkaarten en kaarten voor het Bosuils Buffet plaats….

Bosuils buffet

Op deze dag kun je zien, en eventueel ook zelf meemaken, wat er allemaal bij komt kijken om een carnavalswagen te maken. Er zal goed te zien zijn hoe het begint met het ontwerp, met daarna het constructiewerk, het vormen met gaas (of ander materiaal) en aansluitend natuurlijk het plakken en schilderen/spuiten.

Wil je zelf ook iets gaan doen in de optocht, maar weet je niet goed hoe? Dan kun je terecht bij de bouwers voor tips en adviezen. Er zijn natuurlijk ook wagens die bewegende onderdelen hebben. Voor technische vragen hierover staan de bouwers ook voor jullie klaar.

Iedereen mag meehelpen met het gazen, plakken en verven van een echte carnavalswagen, met op de achtergrond natuurlijk gezellige carnavalsmuziek. Er is een drankje en een snoepje voor de kinderen, en een kopje soep voor volwassenen. Kortom, een gezellige en leerzame middag voor jong en oud!

Zien we jullie allemaal op 25 januari??