25 januari start verkoop Sauwelkaarten

De geschiedenis van het Bosuilse sauwelen gaat terug naar eind jaren ’70. Ruim 40 jaar sauwelen heeft al heel wat mooie avonden opgeleverd. Dit jaar komen daar twee prachtige avonden bij! Op 14 en 15 februari wordt De Pekhoeve weer omgebouwd tot het Bosuils Theater van de Lach. Twee avonden waar sauwelaars en acts van eigen bodem weer voor de nodige lachsalvo’s zullen zorgen….

De recente geschiedenis van het Ulvenhoutse sauwelen kent een breed scala aan sauwelaars. De laatste tien jaar hebben zo’n 20 verschillende sauwelaars, veelal mannen, de ton bestegen. Mogelijk komt daar dit jaar een nieuwe sauwelaar bij. Bij het ter perse gaan van dit artikel lopen de onderhandelingen met deze potentiële sauwelaar nog. Struikelblok is zoals elk jaar de kilometervergoeding.

Enkele andere namen van deelnemende sauwelaars kunnen we al wel noemen. Zo is Rogier Schetters dit jaar voor de tweede keer van de partij. Hij debuteerde vorig jaar zeer verdienstelijk door vrijdagavondwinnaar te worden. Ook is good old Eric van der Westerlaken wederom van de partij; een zeer ervaren en gewaardeerd sauwelaar. Dat geldt zeker ook voor Niels Goos, die dit jaar weer acte de présence zal geven. Niels doet voor het vierde jaar mee.

De vierde toegezegde naam is best een verrassing te noemen. Volgens de Bosuilse geschiedenisboeken (lees: de website) deed hij voor het laatst in 1994 mee. Daarvoor wist hij zichzelf tweemaal tot oppersauwelaar te kronen: Henk Goos. Samen met de drie eerder genoemde namen dus een bezetting die garant staat voor buikpijn van het lachen.

Naast de sauwelaars zal ook een drietal acts de avonden opluisteren. Stuk voor stuk groepen die weten hoe een goede act op de planken gebracht moet worden: de CUS, de Leedies en de Boeredobbers. Ook het aantal acts wordt mogelijk nog uitgebreid, maar daarover wellicht later meer. Hou de social media van het Bosuilendorp in de gaten!

Traditiegetrouw is er een grote run op sauwelkaarten. Zaterdag 25 januari a.s. start de voorverkoop. De eerste kaarten zijn dan tussen 13:00 – 15:00 uur verkrijgbaar bij het Uilennest, beter bekend als de oude brandweerkazerne, aan de Slotlaan 104a. Dit moment valt samen met de open dag van de Bosuilse bouwers. U kunt dus als u kaarten komt kopen meteen een blik werpen bij onze hardwerkende (wagen)bouwers. Of andersom natuurlijk! Ook kunt u kaarten aanschaffen voor het Bosuils Buffet op carnavalszaterdag. Kaarten kosten € 8,- voor volwassenen en slechts € 4,- voor de kids.

Na 25 januari zijn de resterende sauwelkaarten te verkrijgen in de Flamingobar, alwaar een pilsje altijd goed smaakt! Wees er snel bij, want op=op! Een kaart kost slechts € 12,50.

We zien u graag 14 of 15 februari in De Pekhoeve.

Tot sauwels!