Eindejaarsgroet Bosuilse Leutvorsten

+


Op de Elfde van de Elfde viering 9 november jl. werd Joep XVII andermaal gepresenteerd als Prins Carnaval van het Bosuilendorp. Mede namens Jeugdprins Jop wil hij alle Bosuilen en Bosuilinnen vanaf deze plek alle goeds voor 2020 wensen.

In de woorden van mijn vader, die mij de liefde voor Carnaval heeft bijgebracht, is het mij een groot genoegen de inwoners van Bosuilendorp ook dit Carnavalsseizoen voor te mogen gaan als Prins. Het was voor mij helemaal niet vanzelfsprekend dat deze eer mij nogmaals te beurt zou vallen. Ik heb de steek met drie veren dan ook weer met bijzonder veel plezier opgezet! Met mijn Raad van Elf, boswachter, adjudant en pages kunnen we ut nie houwe. We hebben er erg veel zin in!…

Bij deze wil ik mede namens Jeugdprins Jop en onze gevolgen de Commissie 11/11 bedanken voor het mooie feest dat is georganiseerd in de Taveerne, waar we samen weer op ludieke wijze zijn gepresenteerd aan de Bosuilen.

Carnaval is een feest waar rangen en standen volledig verdwijnen en dat maakt het zo mooi om dit feest te mogen vieren! Met zowel de jongere, oudere en nieuwe Bosuilen en Bosuilinnen in het Bosuilendorp! Onlangs hebben Jeugdprins Jop en ik met ons klein gevolg de koppen bij elkaar gestoken en we kunnen wel zeggen dat we niet te houwe zijn om Carnaval met elkaar te kunnen vieren.

We bereiden ons met diverse uittredens al volop voor op Carnaval in onze directe omgeving. De bouwersdag in januari 2020 is een van de andere mooie hoogtepunten vooraf. Jeugdprins Jop en ik zullen daar met onze gevolgen weer graag onze handjes uitsteken, in de loods of op andere locaties waar bouwverenigingen zich aan het voorbereiden zijn op de optocht.

In februari gaan we de Uilenroep rondbrengen. Hierin staat onder andere het volledige Carnavalsprogramma van dit seizoen. Er staan ons naast het Jeugdsauwelen weer twee fantastische Sauwelavonden te wachten en natuurlijk brengen we de Worst weer naar Clara. Donderdag 20 februari trappen we met de Jeugdraad bij Koninklijke Visio af om op vrijdag de 21e direct op topsnelheid het Scholencarnaval en Carnaval bij De Donk in te gaan. De Carnavalsmis en het openingsspel maken de vrijdag compleet.

Op zaterdag gaat Carnaval met het Gelag der Vorsten, de Prinsenbrunch, het Vlugbal, Bosuils Buffet en Uileballenbal op volle stoom. Zondag is natuurlijk een hoogtepunt met de Bosuilse optocht, de prijsuitreiking en de feesten erna. Dan zijn we al halverwege en staat voor de maandag ons jaarlijkse bezoek aan Baronie TV gepland. Aansluitend gaan we naar de Bonenpikkers om onze Bosuilse deelnemers in de optocht aldaar aan te moedigen en dan natuurlijk snel weer terug voor het Dobbertjesbal en de feesten in ons eigen mooie Bosuilendorp!

De laatste dag gaan we op ziekenbezoek, nog ff naar de Donk, het Gehaktballekesbal en de Natte Dinsdagmiddag, voor we ons gaan opmaken voor de Uilenverbranding en de afsluiting van Carnaval! Woensdag is het dan tijd om op te ruimen en de vastenperiode in te gaan; maar natuurlijk niet voordat er haring is gehapt.

Dit jaar worden overigens ook de voorbereidingen getroffen voor het lustrum dat we volgend Carnavalsseizoen met Bosuils enthousiasme zullen gaan vieren. Noteer dus alvast: 28 november 2020, Lustrumfeest Bosuilendorp 55 jaar!

Mede namens Jeugdprins Jop en onze gevolgen wens ik u allemaal hele fijne feestdagen en een goed, gezond en leutig 2020.

Prins Joep XVII