Jeugdprins Jop en gevolg ontmoeten buddies

Zondag 24 november jl. vond in Boerderij De Pekhoeve in Ulvenhout een ontmoeting plaats tussen Jeugdprins Jop, Adjudant Pepijn, Hofheer Symen, Uiltje Brian, en hun volwassen tegenhangers: Prins Joep XVII, Adjudant Bob, pages Nancy en Esther, en Boswachter Ricardo. Natuurlijk waren ook Monica Huijben en Miranda Goosen, de begeleidsters van de Jeugdraad, van de partij om hun pupillen in de gaten te houden. Een ding werd in elk geval duidelijk: Prins Joep en Jeugdprins Jop kunnen ut nie houwe! ….

Tijdens de Elfde van de Elfde viering op 9 november jl. kregen de Bosuilen te zien wie hen dit Carnavalsseizoen zal voorgaan. De S.U.C is zich ervan bewust dat de jeugd van essentieel belang is voor de toekomst van het Bosuilse Carnaval. Daarom wordt in het Bosuilendorp ook elk jaar een Jeugdprins(s) gekozen, die een eigen gevolg heeft.

24 november ontmoetten Prins Joep en Jeugdprins Jop en hun gevolgen elkaar in Boerderij De Pekhoeve in het kader van het buddyprogramma van de S.U.C. Met dit programma, dat nog volop in ontwikkeling is, koppelt de S.U.C de Jeugdprins(es) en de leden van de Jeugdraad aan hun volwassen tegenhanger. In het geval van Hofheer Symen zijn dat er overigens twee: pages Nancy en Esther. Prins Joep: “Doel van dit programma is dat we van elkaar kunnen leren en dat we elkaar met onze energie versterken, zodat we samen een mooi feestje kunnen bouwen”.

Prins Jop heeft er duidelijk in. Gevraagd naar zijn rol als Prins, geeft hij aan dat hij zichzelf ziet als de persoon die de Jeugdraad mee gaat sleuren in het feestgedruis, daarbij natuurlijk bijgestaan door zjjn rechterhand, Adjudant Pepijn, en Hofheer Symen. Hij heeft vooral heel veel zin in het Scholencarnaval op Carnavalsvrijdag. Ook kijkt hij uit naar een mooie optocht. “Het zou heel leuk zijn als het een hele grote optocht wordt, met veel grote wagens”.

De Jeugdprins en zijn gevolg kwamen meteen ook met verschillende ideeën voor dit Carnavalsseizoen met betrekking tot onder andere de jaarlijkse Bouwersdag, het aanbieden van de Worst aan de Heilige Clara en de rol van de Boskuikens. Ook werd er al druk gebrainstormd over het optreden op Baronie TV. Aan enthousiasme duidelijk geen gebrek!

Tenslotte werden er over en weer al wat tips uitgewisseld. Zo gaf page Nancy advies voor het geval Prins Jop eens een keer niet uit zijn woorden kon komen: “Doe als Prins Joep”, zei ze, “en herhaal gewoon een paar keer wat je al gezegd hebt”. De leutvorst zelf kon hier hartelijk om lachen. Kersverse Adjudant Bob waarschuwde dat het wel eens lastig kan zijn om te zorgen dat de Raadsleden zich aan het protocol houden. “Het motto werkt dit jaar ook niet mee”, stelde hij daarbij vast.

Kunne jullie ut ook nie houwe?! Volg ons in de aanloop naar Carnaval 2020 op Facebook en Instagram, of bezoek onze website.