Nieuwe Bosuilse Jeugdprins Jop jureert bij Ulvenhout’s got Talent

9 november jl. werden in Taveerne Jeugdland de nieuwe Bosuilse Jeugdprins en zijn gevolg gepresenteerd. Prins Jop zal de Bosuilse jeugd, bijgestaan door zijn Jeugdraad en natuurlijk met ondersteuning van de ‘grote’ Prins en Raad van Elf, voorgaan in het Carnavalsgedruis. Zijn eerste officiële handeling bestond uit het jureren bij Ulvenhout’s got Talent. Daantje (11) en Pam (10) mogen zich de winnaars van deze editie van de jaarlijkse talentenshow voor de Bosuilse jeugd noemen. 

Prins Jop en gevolg…..
Bij aankomst bij de Taveerne konden sommige deelnemers aan Ulvenhout’s got Talent het al nie houwe. Maar ze moesten nog even geduld hebben voor ze mochten optreden, want zonder Jeugdprins(es) en Jeugdraad kon het feest natuurlijk niet beginnen. Vermomd als gekooide dieren werden die een voor een ontmaskerd. Pepijn Heemskerk fungeert als Adjudant van Jeugdprins Jop Delhez; Symen Brockman is zijn Hofheer. Hiernaast kan Jeugdprins Jop weer rekenen op Floris Huijben, Frederieke Heemskerk, Nick Verpaalen, Raf Soeters, Ruben Vester, Saartje van der Meer, Maud Veen en Brian Akkermans. De laatste trok net als vorig seizoen weer het verenpak van de Carnavalsmascotte van Bosuilendorp aan. Nieuw aangetreden Jeugdraadsleden zijn Quinn ter Hofstede, Fay de Bruijn, Sem Goos en Elise Melisse. Ze hadden ut allemaal bijna nie kunne houwe, maar mochten dan toch eindelijk losgaan bij hun eerste officiële polonaise.

Ulvenhout’s got Talent (UGT)
Jeugdprins Jop en zijn Adjudant namen vervolgens meteen plaats aan de jurytafel van Ulvenhout’s got Talent. Hun mede-juryleden waren Ingeborg van den Maagdenberg, echtgenote van Prins Joep XVII die vorig jaar de Bosuilen tijdens Carnaval mocht vertegenwoordigen, en voormalig Jeugdprinses en oud UGT-presentatrice Mandy de Vreede. Er stonden vijf acts op het programma, die vakkundig aan elkaar werden gepraat door Silvian Diepstraten en Janne Vester.

Sister BFF
Als eerste optreden is altijd extra spannend. Maar daarvan was bij Daantje en Pam niets te merken. Met hun dans- en playback-act op het nummer Sister BFF van Myléne en Rosanne legden ze de lat dan ook meteen hoog. “Supergoed”, vatte Silvian hun optreden samen. En Jeugdprins Jop was het daarmee roerend eens. “Je kunt zien dat jullie heel goed geoefend hebben en goede vriendinnen zijn”. Ingeborg vond het een “spetterend optreden, met veel oog voor details”.

Pieten Sinterklaas Move
Jan en Siem, met hun 5 jaar de jongste deelnemers aan UGT 2019, betraden vervolgens als Sint en Piet het podium voor hun Pieten Sinterklaas Move. Ook toen de mijter van Sints hoofd viel, dansten ze onverstoorbaar door. Adjudant Pepijn vond het heel knap dat ze zo jong al op durfden te treden. Mandy vulde aan dat te zien was dat ze veel geoefend hadden en vond hun optreden zo goed, dat ze Jan en Siem uitnodigde om hun act ook aan de echte Sint te laten zien bij zijn intocht in Ulvenhout.

Stars to Shine
De ene na de andere ster betrad het UGT-podium in Taveerne Jeugdland. Onder hen ook Saar (8) en Keet (7) die als Stars to Shine zongen. Jeugdprins Jop vond dat ze goed bewogen en, “heel knap voor jullie leeftijd”, goed in het Engels hadden gezongen. Adjudant Pepijn vond hen “net twee professionele zangers”.

Grappies
Na een korte pauze brachten Loes, Josephine en Sietske (10 jaar) de aanwezigen lekker aan het lachen met hun woordgrappen, sommige zelfs in het Engels. Er werd meteen druk gespeculeerd of ze aan het Sauwelen mee zouden gaan doen. Mandy vond het “goede grappen, goed afgewisseld en duidelijk gesproken”. Ingeborg vond dat ze elkaar ook goed lieten uitpraten. 

Niets is cooler dan Kerstmis
Naomi, Pleun, Marisha en Luna mochten deze editie van UGT afsluiten. De stralende, in groen en rood geklede, flonkerende (kerst)sterren brachten het publiek alvast in kerststemming. Prins Jop vond dat ze goed samen hadden gedanst. “Je kunt ook zien dat jullie goede vrienden zijn en jullie hebben het publiek goed betrokken bij jullie optreden”.

Uitslag
Janne gaf terecht aan dat het gezien de kwaliteit van de optredens een lastige taak voor de jury zou worden om een winnaar te kiezen. Uiteindelijk was er dan ook voor iedereen een prijs. De Grappies kregen de prijs voor origineelste act. De aanmoedigingsprijs ging naar Jan en Siem. Saar en Keet hadden het meeste lef vertoond; de prijs voor feestelijkste act ging naar Naomi, Pleun, Marisha en Luna. En Daantje en Pam mochten de UGT trofee 2019 mee naar huis nemen.

Prins Jop kan trots zijn op zijn jeugdige onderdanen! Hij heeft er al heel veel zin in om Carnaval te gaan vieren. Kunne jullie ut ook nie houwe?! Volg ons in de aanloop naar Carnaval 2020 op Facebook en Instagram, of bezoek onze website.