Héét van de Naold

Daarnaast zijn er nog meer leden betrokken bij een Carnavalsvereniging. Niels Reinieren maakt zelfs deel uit van de Raad van Elf in Chaam, waar Erik een paar jaar achtereen Prins Carnaval is geweest.  U begrijpt dat de kapel hierdoor wat beperkter inzetbaar is tijdens de vijf dagen dat het feest in volle hevigheid losbarst. Met name op de zondag van de optocht.
Wel verzorgt Ulvolume sinds een aantal jaar één van de Sauwelavonden. Komend Carnaval is de kapel overigens al geboekt voor de zaterdagavond, dan weet u dat alvast. Niet alle leden kunnen dan trouwens meespelen, omdat een aantal van hen zelf graag sauwelt en/of de rol van presentator op zich neemt.  Thom kent u vast ook als begenadigd opperspreekstalmeester bij (o.a.) Ulvenhout’s got Talent.
Daarnaast is de kapel gevraagd om de vrijdag- en/of zaterdagavond van Carnaval 2014 op te treden. Er wordt op dit moment druk gekeken naar de mogelijkheden.  De opening van het scholencarnaval en de Carnavalsmaandagavond, die in het verleden een aantal maal muzikaal werden opgeluisterd door Ulvolume, staan dit jaar elk geval niet op het programma.
Voorafgaand aan Carnaval 2014 ondersteunt Ulvolume de S.U.C verder ook bij haar uittredens. Zo was de kapel 30 november jongstleden aanwezig in Rijsbergen ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van CV de Aopelaanders.  En in januari 2014 zal Ulvolume het 33-jarig bestaan van carnavalsstichting CC Giegeldonk muzikaal opluisteren.

KERSTCONCERT
Het repertoire van Blaaskapel Ulvolume bestaat uit vele muziekstijlen. Bovenal houden de leden graag de swing erin. Daarnaast staat er een aantal kerstnummers op het muzikale programma. Deze worden o.a. op de Winterfair in Baarle-Nassau ten gehore gebracht. Wie weet is volgend jaar de Ulvenhoutse Winterfair hun podium?
Eerst echter zal Ulvolume het traditionele kerstconcert bij de kerststal bij de Pekhoeve verzorgen. Niet zo groots als vorig jaar bij het 20-jarig jubileum, maar weer volgens de bekende kleine, knusse formule. Het zal wennen zijn zonder levende dieren bij de stal dit jaar. Of toch niet? De tijd zal het leren… Komt het allen zien – en horen natuurlijk – op 22 december om 14.00 uur.
(IB)