5 Sauwelaars en 4 acts tijdens de Bosuilse sauwelavonden

Het sauwelen in het Bosuilendorp kent een lange traditie. Sinds 1977 wordt het sauwelen jaarlijks gepresenteerd door Bosuilen. Ook dit jaar staan er vijf Bosuilse sauwelaars in de ton.

Remco Raats komt zijn titel verdedigen. Na zijn spectaculaire sauwel van vorig jaar is hij op zoek gegaan naar nieuwe slachtoffers die hij in zijn sauwel voor het voetlicht zal halen. Oudgedienden Eric van der Westerlaken en Jordi van Gils  staan ook in de ton. Daarnaast zal onze prins Keeskenze zijn steek afzetten en als deelnemer in de ton verschijnen. De vijfde is een nieuweling. Na vele jaren van masseren en bewerken heeft Niek Roovers aangekondigd in de ton te zullen stappen.

Na zijn missiewerk in het Kielegat, waar hij de Bredanaars heeft geleerd hoe ze moeten sauwelen is Thom van Aert nu les aan het geven aan de jonge Bosuilen. De zesde klas leerlingen van de Rosmolen en de Klokkebei zullen vrijdagmiddags in de ton kruipen in de echte sauwelomgeving in de Pekhoeve. De opperjeugdsauwelaar(s) worden dan uitgenodigd om ’s avonds het grote sauwelen te openen. Nou is het nog afwachten of de meester zelf ook nog in de ton kruipt.

Zoals bekend zijn de Sisters na elf jaar gestopt met hun optredens tijdens het sauwelen. Wij zijn erg blij dat hun (bijna natuurlijke)  opvolgers LEEDIES ONLY hun rol over gaan nemen. De SUC en de Boerendobbers verzorgen ook een act.  De avond wordt na een jaar pauze afgesloten door Nadorst en vrienden.

De muziek wordt verzorgd door de Bosuilen en Ulvolume.

De kaartverkoop start vrijdagavond 7 februari om 20.00 uur in de Flamingobar. Jullie kunnen dan ook inschrijven voor de optocht.

JE