Aanmelden voor Worst naar Clara brengen op 24 februari


Zondag 24 februari brengen we weer de traditionele worst naar Clara om haar te vragen om goed weer tijdens de Carnavalsoptocht in het Bosuilendorp. Om 12.30 uur vertrekt de stoet vanaf De Flamingobar aan de Dorpstraat 66 in Ulvenhout. Deelname kost € 5,- p.p. (kinderen €  2,50), inclusief vervoer, een hapje en een drankje. Aanmelden kan tot en met 17 februari a.s. via worstnaarclara@bosuilendorp.nl

De traditie wil dat de Clarissen tot de heilige Clara bidden voor mooi weer als je haar een worst brengt. Of dit ook een garantie is, valt natuurlijk nog te bezien. Maar proberen kan altijd en ‘duvels’ gezellig wordt het sowieso!

De leden van CV De Duvels nemen namelijk de organisatie van deze traditionele pelgrimstocht op zich. Dit jaar worden ze daarin nog bijgestaan door CV De Kouwe Kaant, die hiervoor sinds 2014 zorg heeft gedragen nadat eerder CV De Dobbers jarenlang deze gezellig middag verzorgde. Het concept blijft vooralsnog nagenoeg hetzelfde. Alleen zetten we dit jaar de Prinsenwagen in voor het vervoer naar Meersel-Dreef.

De volgers van Clara, de Clarissen, eten overigens geen vlees meer. Het is dus maar de vraag wat er met de worsten gebeurt nadat Prins Joep XVII en andere sprekers van verschillende carnavalsclubs de Heilige Clara hebben toegesproken. Na afloop van de plechtigheden keren we huiswaarts. Naar de Flamingobar, in dit geval, waar de pelgrims zullen worden ontvangen met warme soep en broodjes. De Bosuilen zorgen voor de muzikale omlijsting.

Het programma ziet er als volgt uit:
12.00 uur verzamelen bij de Flamingobar aan de Dorpstraat 66 in Ulvenhout
12.30 uur vertrek naar Meersel-Dreef met de Prinsenwagen
13.30 uur worstplechtigheid bij d’n Heilige Clara
13.45 uur start terugreis naar het Bosuilendorp
14.30 uur ontvangst met soep en de Bosuilen

Tot zondag 24 februari!