De Bosuilenspiegel: Brian Akkermans

Deze week in De Bosuilenspiegel het portret van een nieuw Jeugdraadslid dat 14 januari jl. zijn 9e verjaardag vierde: Brian Akkermans. Een Jeugdraadslid met een bijzondere rol ook nog eens, want Brian mag dit jaar het verenkleed van de Bosuilse Carnavalsmascotte aantrekken. Net als vorig jaar zijn zus en, iets verder terug in de tijd zijn tante.

In de familie Akkermans loopt met Carnaval echt alles deur-mekaor. Het is namelijk een echte Carnavalsfamilie. Brian mag dit jaar samen met zijn moeder Vivi, lid van de Raad van Elf, de familie officieel vertegenwoordigen. Vader Pascal is inmiddels teruggetreden uit de Raad en neemt zitting in de C.U.S. Zus Evelyn nam vorig jaar afscheid van de Jeugdraad.

Gevraagd naar zijn hobby’s, antwoordt Brian
als eerste: “Feesten!” Nou, dat komt dan goed uit, want als Bosuilse mascotte is hij de gangmaker van het Jeugdcarnaval en gaat hij voor in de polonaise. Als eerste tijdens het scholencarnaval op Carnavalsvrijdag op 1 maart a.s. Ook heeft hij heel veel zin om vanaf de Prinsenwagen de Bosuilse Carnavalsoptocht op zondag 3 maart mee te maken.

Brian zit net als collega-Jeugdraadslid Floris Huijben in groep 5 van KBS De Rosmolen. Zijn lievelingseten begint allemaal met een P: patat, poffertjes, pasta en pizza. Brian voetbalt bij UVV’40 in team JO9-3 en volgt keeperstraining. Verder doet hij aan judo.

Zijn favoriete muziek is … Carnavalsmuziek. Hoe kan het ook anders? Moeder Vivi is daarvoor zijn belangrijkste leverancier, overigens. Zij zorgt ervoor dat het hele gezin al vroeg in Carnavalssferen raakt door overal in huis en in de auto Carnavals-CDs klaar te leggen.

Brian hoopt dat alle jonge Bosuilen en Bosuilinnen mee Carnaval komen vieren!