Prinsgeburenbal in het Bosuilendorp


Dit jaar had Stichting Ulvenhouts Carnaval de eer het Prinsgeburenbal van de Baronie van Breda te mogen organiseren. Zaterdag 12 januari kwamen de Baron en zijn gevolg en 12 Prinsen en hun Raden uit Breda, Etten, Leur, Rijsbergen en Terheijden in het mooie Bosuilendorp bijeen in de aanloop naar Carnaval.

 

Het traditionele verbroederingsfeest wordt bij toerbeurt georganiseerd. De organisator mag elk jaar zelf ook een leutvorst en zijn hofhouding als gast uitnodigen. Gebruik makend van dit voorrecht, had de S.U.C Carnaval de Bonenpikkers uitverkoren.

 

Het werd een geweldig feest voor de ruim 600 aanwezigen. De ervaring die is opgedaan met de organisatie van het Prinsgeburenbal komt vast goed van pas bij de voorbereidingen voor de festiviteiten rondom ons 55-jarig jubileum dat we over twee jaar met alle Bosuilen en Bosuilinnen groots willen vieren.