De Bosuilenspiegel: Erik Reinieren

Alweer aanbeland in januari, is het deze week tijd om aspirant-Raadslid Erik Reinieren aan u voor te stellen. We treffen Erik voor het interview bij het opbouwen van het Prinsengeburenbal. Aangezien dit jaar alles deur me-kaor loopt, is het een mooi moment om Erik in het Bosuilendorp, locatie Jeugdland, te interviewen.

Een leuk gesprek deze ochtend zaterdag 12 januari. Erik, geboren in Bavel, heeft zijn jeugd doorgebracht in het Bosuilendorp om vandaar te verhuizen naar Chaam. In de laatstgenoemde plaats is Erik onder andere twee perioden Prins geweest, van 2005 tot en met 2007 en in de jaren 2012 en 2013. Nu maakt hij daar deel uit van het gezelschap van de Oud-leutvorsten. Carnaval vieren is Erik dus wel gewend. Daar komt bij dat hij zijn band met het Bosuilendorp altijd behouden heeft, door vanaf 1982 lid te zijn van Carnavalsvereniging Nadorst. Vele jaren heeft hij meegebouwd aan Carnavalswagens om met de optocht in het Bosuilendorp goed voor de dag te komen. Al met al heeft Erik het Carnaval in de regio goed vertegenwoordigd en doet dat nog steeds.

Zie daar dat hij tijdens Carnaval ….
en verder door het jaar heen graag met de grote sousafoon van de partij is. Samen muziek maken, dat is toch wel erg mooi om te doen. Lid is hij van twee kapellen, namelijk Chaamertemperatuur en de Estrellas, deze laatste kapel genoemd naar een Spaans biertje. Ook met het Prinsengeburenbal liet hij zich zaterdag 12 januari niet onbetuigd en speelde hij zijn partij.

En dan nog even terug naar de status van aspirant-Raadslid in het Bosuilendorp. Voorafgaand de 11e van de 11e is Erik door Prins Joep XVII gevraagd om deel uit te maken van de Raad van Elf in het Bosuilendorp. Een mooi verzoek, waarop Erik heeft aangegeven om het nodige te zullen doen om die taak goed in te vullen, al zal dat in aanloop naar het Carnaval makkelijker gaan dan tijdens de Carnavalsdagen, aangezien dan de optredens met zijn kapellen op de agenda staan.

Hoe mooi zou het dan zijn dat Erik met zijn collega-muzikanten de nodige optredens heeft in het Bosuilendorp, waar alles dit jaar deur me-kaor loopt. En als de Carnavalsdagen achter de rug zijn, gaat Erik zijn rol tezamen met Prins Joep XVII en de Raad evalueren. Op dit moment past de rol hem prima.

Namens Erik Reinieren op naar een fantastisch Carnaval in het Bosuilendorp en in de regio.