De Bosuilenspiegel: Nancy van der Kooij en Esther Visser

Prins Joep XVII gaf het in zijn eindejaarsinterview al aan: een Prins kan pas stralen als zijn pages stralen. En stralen doen Nancy van der Kooij en Esther Visser als ze zich de vrijdag na het Prinsgeburenbal van zaterdag 12 januari jl. melden voor deze bijdrage aan De Bosuilenspiegel.

Nancy had oktober vorig jaar al tegen Joep gezegd …..dat ze wel zijn page wilde zijn als hij Prins zou worden. Als grapje, want ze dacht dat ze daar al te oud voor was en ze wist natuurlijk ook helemaal niet wie de nieuwe Prins Carnaval zou worden. Toen Joep later op haar vraag terugkwam, hoefde ze echter niet lang na te denken over haar antwoord.

Gelukkig stond het thuisfront, net als bij Esther, achter haar. “We zijn veel weg met Carnaval en hebben allebei jonge kinderen; dan heb je wel de steun van je partner nodig. We kunnen dit jaar ook niet als gezin Carnaval vieren,” aldus de dames. Esther’s kinderen moesten even van de schrik bekomen, maar zijn nu net als die van Nancy super trots op hun mama.

De Elfde van de Elfde werd onthuld dat Nancy en Esther de nieuwe pages zijn. Het prachtige pak dat ze dragen, hebben ze zelf mogen uitkiezen. Dat leidde wel tot benauwde momenten toen ze onderweg naar en van het passen bij Joep in de auto zaten en bekenden tegenkwamen, terwijl nog geheim moest blijven dat zij zijn pages zouden zijn. Voor Esther was het als lid van CV De Dobbers extra lastig om het nieuws voor zich te houden.

Nancy en Esther voelen zich erg op hun gemak als page. Ze hebben met name een representatieve rol en staan de Prins met kleine details bij tijdens officiële optredens. Esther: “De ervaringen tot nu toe hebben mijn verwachtingen echt overtroffen. Het gaat er allemaal heel gemoedelijk aan toe en iedereen spreekt je aan.” Nancy vult aan: “We zagen een beetje op tegen het protocol, maar alles gaat eigenlijk vanzelf en je hoort er meteen helemaal bij.”

Nancy en Esther zijn best benieuwd hoe het tijdens Carnaval in hun eigen Bosuilendorp zal gaan, maar hebben er alle vertrouwen in dat ze er samen met alle Bosuilen en Bosuilinnen een geweldig feest van kunnen maken.