De Bosuilenspiegel: Jeugdprinses Mirte

Vorige week bracht Prins Joep XVII u via De Bosuilenspiegel de beste wensen voor het nieuwe jaar over. Aangezien de jeugd de toekomst heeft, is het niet meer dan passend dat onze Jeugdprinses Mirte deze reeks in 2019 opent.

Jeugdprinses Mirte zit dit jaar voor het vierde en laatste jaar in de Jeugdraad. Zij is inmiddels 13 en zit in de brugklas VWO-TTO van de Nassau in Breda. Ze tennist en daarnaast speelt ze dwarsfluit bij Harmonie “Constantia” uit Ulvenhout; tijdens Carnaval bij de Boskuikens, de jeugdgeleding van Constantia’s blaaskapel De Bosuilen. Alleen kan ze dit jaar natuurlijk niet meespelen bij het optreden bij Baronie TV, want dan zit ze als Jeugdprinses aan tafel bij de presentatoren.

Haar eerste jaar bij de Jeugdraad debuteerde Mirte als…..Uilien, de Carnavalsmascotte van Bosuilendorp. Ze mag haar tijd bij de Jeugdraad nu afsluiten als Jeugdprinses van Bosuilendorp. Letterlijk en figuurlijk de bekroning van vier mooie jaren. En ze is duidelijk geschikt voor haar nieuwe taak, want ze doet rustig alles deur me-kaor: zich voorbereiden op de proefwerkweek, een interviewtje voor De Bosuilenspiegel… Ze draait er haar hand niet voor om.

Carnaval is Mirte met de paplepel ingegeven. Haar vader en moeder zijn allebei lid van een Carnavalsvereniging. En haar moeder begeleidt sinds vorig jaar de Jeugdraad. Dat vindt Mirte best fijn, want dan kan ze lekker helemaal zichzelf zijn. Haar hofdame en adjudant zijn ook nog eens haar vriendinnen, dus het wordt sowieso een heel leuk Carnavalsseizoen met haar gezellige Jeugdraad.

Mirte vond haar eerste officiële optreden als Jeugdprinses op de Elfde van de Elfde natuurlijk best spannend, maar het spreken in het openbaar went en ze heeft er heel veel zin in om Carnaval te vieren, samen met haar Jeugdraad en alle jonge Bosuilen en Bosuilinnen. Ze verheugt zich vooral op het scholencarnaval en het bezoek aan de Blauwe Kamer. Maar eerst gaat ze met haar gevolg naar het Jeugdprinsgeburenbal op 18 januari a.s. bij de Stijloren in Etten.

Voor 2019 wenst Mirte iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar. Ze hoopt dat veel heel kinderen uit Bosuilendorp leuk verkleed Carnaval gaan vieren en aan de optocht mee gaan doen, om er zo allemaal deur me-kaor weer een groot feest van te maken.