De Bosuilenspiegel: Prins Joep XVII

Met de jaarwisseling in het vooruitzicht wil Prins Joep XVII de Bosuilen en Bosuilinnen alle goeds wensen voor 2019. De Bosuilenspiegel stelt daarvoor natuurlijk graag ruimte beschikbaar.

Lieve Bosuilen en Bosuilinnen, het is me een waar genoegen jullie Prins te mogen zijn. Ik zeg met nadruk ‘mogen’, want ik beschouw het als een grote eer dat ik afgelopen zomer voor deze rol ben gevraagd.

Carnaval zit mij in het bloed; ik vier het al zolang ik me kan heugen. Eerst “boven het spoor”, in de Belcrum, waar ik 51 jaar geleden werd geboren. En inmiddels met volle overgave in ons eigen Bosuilendorp. De Carnavalsmodeshow in De Bommel op Carnavalszaterdag, die ik inmiddels 19 keer met veel plezier heb mogen  presenteren, sla ik dit jaar over. Want ik wil me voor de volle 200% voor jullie kunnen inzetten.

Ik heb er wel even over moeten nadenken nadat ik gevraagd was om jullie voor te gaan in Carnaval, want ik doe dingen niet graag half. Ik heb met diverse oud-Prinsen gesproken en natuurlijk moest ook het thuisfront er helemaal achter staan. Maar natuurlijk kon ik geen nee zeggen!…Ik zie het ook als een manier om iets terug te kunnen geven aan dit prachtige dorp. Met mijn stralende pages Nancy en Esther aan mijn zijde, en natuurlijk niet te vergeten mijn geweldige adjudant Marije en de overige leden van de Raad van Elf, gaan we er samen een groots feest van maken.

Samen, want Carnaval is een feest van verbinding voor jong en oud. Belangrijk daarbij is zeker de rol van Jeugdprinses Mirte en haar Jeugdraad. Daarom zijn we ook met een buddy-project gestart, waarbij zij allemaal worden bijgestaan door hun volwassen tegenhanger. Geweldig om te zien dat er inmiddels twee jonge bouw-CVs zijn opgericht: We zijn Er-nie en OpBokKuh. En sinds vorig jaar is er Jump op Carnavalsvrijdag voor jongeren tussen 13 en 17 jaar. Ik hoop dat er ook vanuit de jeugd tussen de 18 en 22 jaar initiatieven van de grond komen, zodat we allemaal deur me-kaor Carnaval in ons eigen Bosuilendorp kunnen vieren. De S.U.C kan hierbij natuurlijk ondersteunen.

Lieve Bosuilen en Bosuilinnen, ik wens jullie allemaal een voorspoedig, gezond en gelukkig 2019. En bedenk: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!