De Bosuilenspiegel: Floris Huijben

Dit is het derde jaar dat de reeks De Bosuilenspiegel wordt gepubliceerd in de aanloop naar Carnaval. Na portretten van de Prins en leden van de Raad van Elf in seizoen 2016/2017, gevolgd door portretten van de Jeugdprinses en Jeugdraadsleden in seizoen 2017/2018, gooien we dit keer alles deur me-kaor. Zo kan het zijn dat er een nieuw lid van de Jeugdraad in de Bosuilenspiegel kijkt, of een nieuw lid van de Raad van Elf, of onze  Prins, of onze Jeugdprinses, of …

Omdat de S.U.C zich dit jaar meer dan ooit richt op de toekomst van Carnaval, beginnen we met het ‘spiegelbeeld’ van de 8-jarige Floris Huijben, een nieuw – en meteen het jongste – lid van de Bosuilse Jeugdraad. Floris komt uit een familie van wagenbouwers. CV de Boereknuppels, bestaand uit vijf Bosuilse gezinnen, heeft al diverse prijswinnende ontwerpen gebouwd en verzorgde daarnaast talloze malen een act tijdens het Bosuilse sauwelen, al dan niet als onderdeel van de gelegenheidsformatie De Boeredobbers….

Floris’ oudere broer Victor doet komend seizoen voor het eerst mee aan de optocht met zijn eigen carnavalsvereniging, CV OpBokKuh, die hij samen met vier jeugdvrienden uit groep 8 van KBS de Rosmolen heeft opgezet. Victor is zelf lid geweest van de Jeugdraad en was daar altijd heel enthousiast over. Daarom wilde Floris dat ook meemaken. Hij staat al sinds zijn zesde op de wachtlijst. 10 november jl. werd zijn geduld eindelijk beloond en kreeg hij op Jeugdland de felbegeerde steek en cape.

Het duurt nog een paar maanden voor het Carnaval is, maar gelukkig heeft Floris genoeg hobby’s. Zo bokst hij twee keer per week, leest hij veel en houdt hij erg van gamen. Ook gaat hij graag op vakantie naar Polen, naar zijn familie van moederskant. Natuurlijk gaat hij weer helpen met het bouwen van de wagen van CV de Boereknuppels en doet hij ook in de optocht met hen mee. Hij hoopt daar dan heel veel jonge Bosuilen en Bosuilinnen te zien. Net als op de andere carnavalsdagen natuurlijk. Geheel in lijn met het carnavalsmotto van dit jaar wenst hij jullie allemaal: “Fajnego Carnaval”, ofwel “Fijne karnawału”!