Bekendmaking nieuwe Jeugdprinses en gevolg voorafgaand aan Ulvenhout’s got Talent

10 november jl. werd de Elfde van de Elfde viering in het Bosuilendorp om 11 over 7 geopend met de bekendmaking van de nieuwe Jeugdprinses en haar gevolg. Aansluitend zorgden zeven acts in Taveerne Jeugdland voor een gevarieerd programma in Ulvenhout’s got Talent, de jaarlijkse talentenjacht voor de jeugd. Een verrassende avond, waar van alles deur me-kaor heen liep.

Nieuwe Jeugdprinses en Jeugdraad
Na een welkomstwoord door Ad van Gurp, de kersverse voorzitter van Stichting Ulvenhouts Carnaval,  werden eerst de leden van de Jeugdraad een voor een uit een levensgrote grabbelzak tevoorschijn getoverd door Mandy en Janne. Oude en nieuwe leden zaten flink deur me-kaor. Bekende gezichten dit jaar zijn: Pepijn Heemskerk, Levy van der Avoird, Maud Veen, Nick Verpaalen, Saartje van der Meer, Jop Delhez en  Symen Brockman. De nieuwelingen zijn: Floris Huiben, Brian Akkermans (Uiltje), Ruben Vester, Frederieke Heemskerk en Raf Soeters. Joy van der Avoird keert dit jaar terug, als Hofdame; Ilse Rops als Adjudant. En de nieuwe Jeugdprinses is… Mirte Goosen. Zij gaf aan hier heel blij mee te zijn en hoopt  met haar Jeugdraad veel jonge Bosuilen tegen te komen tijdens Carnaval.

Afscheid
Jennie van Knotsenburg’s oudste zoon werd 13 jaar geleden lid van de Jeugdraad. In eerste instantie was ze hier niet heel enthousiast over, maar ze draaide helemaal bij en werd in 2013 uiteindelijk begeleidster van de Jeugdraad. Ze heeft dit al die tijd met veel plezier gedaan, maar neemt nu afscheid. Als dank voor haar inzet kreeg ze een mooie bos bloemen met kaartjes van alle Jeugdraadsleden.

Voor de pauze
Na een eerste polonaise door de kersverse Jeugdprinses en haar gevolg, betraden Silvian, Mandy en Janne het podium voor de gezamenlijke presentatie van Ulvenhout’s got Talent. De jury bestond dit jaar uit Niels van Dongen, Jennie van Knotsenburg, Jeugdprinses Mirte en haar Adjudant Ilse.

De 9-jarige Pam en Cato beten het spits af met een dansoptreden op het nummer ‘Voor elkaar gemaakt’. Altijd spannend om als eerste op te moeten treden! Jennie vond de kleding van de meiden prachtig. “Jullie zien eruit als echte sterren en jullie dans paste heel goed bij de muziek.”

Josephine Drixler (9 jaar) deed vorig jaar ook mee. Dit keer zong ze een liedje en begeleidde ze zichzelf op de gitaar. Niels en Ilse vonden het knap dat Josephine zelf een instrument speelde en zong. Ook als het af en toe niet helemaal goed liep, zette ze toch door.

Mats (11) trad als derde op. Zijn charmante assistente Daantje gaf de jury drie verschillende Rubic kubussen, die ze deur me-kaor mochten draaien. Mats draaide ze in slechts 1 minuut 9 seconden weer goed. Jeugdprinses Mirte was sprakeloos en ook Adjudant Ilse was onder de indruk van de originele act.

De jongste deelnemer, Menno (6 jaar) deed een playback act op het nummer Shotgun. Als een echte professional verblikt of verbloosde hij niet toen het koord van zijn gitaar brak. Niels vond het super gedaan en zag hem wel in Amerika eindigen. Ook Jennie zag stermateriaal in Menno.

Na de pauze
In de pauze vulde het podium zich met jonge Bosuilen die er met en deur me-kaor een mooi feestje van maakten.

Vervolgens dansten Loes en Sietske (9 jaar) op Animals in toepasselijke onesies, waarbij ze een paar vette moves deden. Ilse vond dat ze mooi gelijk en in de maat hadden gedanst. Verder vond de jury het een prachtige performance met goede belichting. Een opsteker voor JG Sound & Vision.

Saar Melisse zong aansluitend het nummer Girl Boss. Niels vond het zo goed, dat hij vroeg of ze misschien zangles had gehad. Mirte vond dat Saar erbij stond als een popster. Saar had dan ook lang geoefend, gaf ze zelf aan.

De laatste act was van The Dancing Girls; een groep meiden van 6 (Naomi) en 7 jaar (Marente, Sanne, Luna, Elise en Pleun). Zij dansten op een nummer van Kinderen voor Kinderen. Knap dat ze met zoveel danseressen zo gelijk dansten, zei Jeugdprinses Mirte. En Jennie vond de vrolijke energie van de meiden heel aanstekelijk.

Uitslag
Natuurlijk was er voor alle deelnemers een medaille, want het meedoen alleen al verdient waardering. De jonge playbacker Menno ging uiteindelijk met de beker naar huis. De jury meldde echter dat de prijs zeker ook voor Mats bedoeld was, gezien de originaliteit van zijn act. Alles bij me-kaor is het enthousiasme van de deelnemers en publiek een mooie voorbode van wat dit Carnavalsseizoen het Bosuilendorp te bieden heeft!