Nieuwe Prins van het Bosuilendorp: Prins Joep XVII

Ja beste Bosuilen en Bosuilinnen, afgelopen zaterdagavond was het dan zover. Wie zou de nieuwe Prins worden van het Bosuilendorp?  Wekenlang was er over nagedacht, er was zelfs door de Stichting Ulvenhouts Carnaval een prijsvraag aan verbonden met de vraag: Weet jij wie de nieuwe Prins is? Rond de klok van 23.11 werd in de Taverne van Jeugdland Prins Joep XVII, in de persoon van Joep van den Maagdenberg, door tal van Oud-Prinsen van het Bosuilendorp onherkenbaar naar het podium geleid om daar als Prins van het Bosuilendorp gepresenteerd te worden.

Prins Joep XVII straalde direct onder toeziend oog van zijn familieleden en moest gelijk aan het werk met de bekendmaking van zijn gevolg. Als nieuwe Raadsleden zijn afgelopen zaterdag Eric Reinieren, James Busch en Bob Melisse toegetreden tot het gevolg van de Prins. Dit naast de zittende Raadsleden, Vivi, Henk, Conny, Silvian, Carlijn, Hans, Marije en Ricardo. Als klap op de vuurpijl werd bekend gemaakt dat Prins Joep XVII  tijdens het komende Carnavalsseizoen geflankeerd wordt door  twee nieuwe pages: Esther Vissers en Nancy van der Kooij. Kortom, een Prins met een compleet gevolg. Chapeau voor de S.U.C die het toch maar veur me-kaor heeft gekregen.

Naast de aandacht voor de bekendmakingen had Ad van Gurp, de nieuwe voorzitter van de S.U.C, mooie woorden en een bloemetje voor de vertrekkende leden, te weten Raadslid Niels en de pages Milou en Amy. Zij zijn vorig jaar gestopt en werden voor het talrijke publiek nog eens goed in het zonnetje gezet.

Verder was er bijzondere aandacht voor twee jeugdige bouwclubs te weten CV We zijn Er-nie en CV OpBokKuh. De voorzitters van beide Carnavalsverenigingen kregen op het podium te horen dat ze worden uitgedaagd om goed voor de dag te komen met hun Carnavalswagen tijdens de Optocht in 2019. En om dat te realiseren, krijgen ze mogelijkheid om gereedschap te gebruiken dat beschikbaar is gesteld door een gulle gever. Al met al een mooi gebaar om aan de toekomst van het Carnaval in het Bosuilendorp te werken.

Op naar een geweldig Carnavalsseizoen, we gaan dan zien of Alles deur me-kaor gaat lopen.