Kinderoptocht Bosuilendorp

De inzendingen voor de kinderoptocht karakteriseerden zich door een grote verscheidenheid. Sommige hadden zich laten inspireren door het dierenrijk, anderen door de film-, TV- of muziekwereld. Maar allemaal hadden ze hun eigen draoi gegeve aon het motto van dit jaar.

De eerste in de kinderoptocht was een nieuwe CV bestaand uit 7 meiden van De Klokkebei die helemaal zelfstandig gebouwd hadden. Tijdens de optocht deelden ze ook nog dierenmoppen uit om het publiek te betrekken bij hun creatie, die goed was voor de tweede prijs in de categorie ‘Kindergroepen’.

De tweede inzending was van de ‘Blues Brothers’, twee broers die twee weken voor de optocht besloten om toch mee te willen doen en met hun inzending de derde prijs in de categorie ‘Wagens ‘ behaalden.

Nummer drie in de optocht was CV Beestenbende. Onder het motto ‘Meneer Damen Forever’ kon het publiek aan een rad van fortuin draaien. Koen Rops bracht vervolgens verkleed als cultuurdocent André Damen van De Rosmolen het liedje ten gehore waarop de wijzer tot stilstand kwam.

CV ’t Uiltje sleepte met hun creatie ‘Ik houd van Carnaval’ de tweede prijs in de categorie ‘Wagens’ in de wacht.  Bastiaan en Thijs zijn vanaf medio februari druk in de weer geweest met hun wagen. Bij de ruwbouw hebben ze wat hulp gehad, maar het afbouwen hebben ze helemaal zelf gedaan.

De Spaanse draaiers kwamen als vijfde langs. 6 meiden en 1 jongen van De Klokkebei vormden samen de zonnige groep die live muziek verzorgde op sax (Faas) en blokfluit (Pepa). Dan moet je toch wel lef hebben.

CV De Stoofjes kwam als 7e in de optocht voorbij, en haalde de eerste prijs in de categorie ‘Kindergroepen’.  De in Ulvenhout woonachtige familie Stoof had de krachten gebundeld met familie uit Amsterdam die de optocht ook wel eens mee wilde maken. Het publiek kon aan een rad draaien en kreeg van de als kippen verklede kinderen een  chocolade-eitje in de winnende kleur.

DJ Antwell won als draaiorgeljockey de eerste prijs in de categorie ‘Individuelen’ voor haar prachtige creatie. Ook zij had de afbouw van haar flitsende discodraaiorgel helemaal zelf verzorgd. Een terechte winnaar.

CV De Theeleutjes kwam als een-na-laatste in de kinderoptocht voorbij. 5 meiden van De Klokkebei die als Bosuilinnen verkleed het publiek vroegen om hen op te draaien, waarna ze een dansje opvoerden.

CV De Hobbits sloot de kinderoptocht met een schitterende vulkaan van purschuim. Het publiek kon hier een medaille verdienen met ringwerpen. De 5 jongens van De Klokkebei kregen voor hun creatie  de derde prijs in de categorie ‘Kindergroepen’.

Alle deelnemers kregen natuurlijk een medaille voor hun bijdrage aan de optocht.  De kwaliteit van hun inzendingen had het de jury flink moeilijk gemaakt. Ze hebben allemaal bijgedragen aan een zeer geslaagde optocht. Hopelijk zien we hen, en vele anderen, volgend jaar weer terug.