De Bosuilenspiegel: Mirte Goosen en Ilse Rops

Mirthe

Ilse

 

 

 

 

 

 

Het is 19 januari, de dag van het Jeugdprinsgeburenbal in Giegeldonk. De eerste officiële gelegenheid waarbij de Bosuilse Jeugdraad na de Elfde van de Elfde aanwezig zal zijn. En een nieuwe activiteit voor de Jeugdraad, overigens. ’s Middags praten we met Jeugdraadsleden Ilse Rops en Mirte Goosen….


Mirte (12) en Ilse (11) zitten in groep 8 van de Rosmolen. Carnaval is hen allebei met de paplepel ingegeven. Mirte’s vader en moeder zijn allebei lid van een carnavalsvereniging. En haar moeder begeleidt sinds dit jaar de Jeugdraad.

Ilse’s moeder loopt samen met een vriendin als CV Duo elk jaar mee in de Bosuilse optocht. Ilse vormt samen met haar broertje Koen en neven en nichten Anouk, Gijs, Hanna en Matthijs CV de Beestenbende. Ook dit jaar gaat Ilse meedoen aan de optocht; Mirte brengt carnavalszondag op de Prinsenwagen door.

De meiden spelen verder allebei bij de Boskuikens: Mirte op dwarsfluit en Ilse op hobo.

Voor Mirte is dit haar derde jaar als Jeugdraadslid. Drie jaar geleden debuteerde zij als Uilien. Ilse is dit jaar voor het eerst lid van de Jeugdraad. Ze hebben er allebei heel veel zin in om Carnaval te vieren met de Jeugdraad en alle jonge Bosuilen en Bosuilinnen. Ze verheugen zich vooral op het scholencarnaval. Mirte heeft daarnaast ook hele goede herinneringen aan het bezoek aan de Blauwe Kamer en het seniorenbal.

Allebei hopen ze dat veel heel kinderen uit Bosuilendorp leuk verkleed Carnaval gaan vieren en aan  de optocht mee gaan doen, om er zo samen weer een fantastisch feest van te maken.