De Bosuilenspiegel: Saartje van der Meer en Maud Veen

Saartje (l) en Maud (r)

2017 loopt rap ten einde. In de laatste editie van De Bosuilenspiegel van dit jaar, maakt u deze week kennis met twee nieuwe leden van de Jeugdraad.

Saartje en Maud zijn dit jaar voor het eerst lid van de Jeugdraad. Een grote wens van Saartje, die nadat ze twee jaar op de wachtlijst heeft gestaan nu eindelijk werkelijkheid wordt. Omdat er nog wat andere plaatsen beschikbaar bleken te zijn, heeft ze haar vriendin Maud gevraagd om ook lid van de Jeugdraad te worden. Want het is natuurlijk nog veel leuker om Carnaval samen met je vriendin mee te maken.

 

Saartje en Maud kennen elkaar al sinds…. ze naar de basisschool gaan. Ze zitten allebei in groep 7 van de Rosmolen. Het zijn twee actieve, sportieve en ondernemende dames. Ze wonen bij elkaar om de hoek en voetballen in hetzelfde Meiden onder 11 team bij UVV’40. Saartje doet verder ook nog aan pennyboarden; een soort scateboarden, maar dan anders (sneller!). Maud vindt steppen heel leuk.

Saartje loopt vanaf groep 4 al met een aantal klasgenoten mee in de Bosuilse Carnavalsoptocht. Ook Maud heeft zich inmiddels aangesloten bij de CV die al diverse podiumplaatsen heeft gehaald en die de laatste jaren onder de naam CV de (G)oudjes bekend is. Dit jaar moet de CV het echter zonder Saartje en Maud stellen. Die gaan Carnavalszondag namelijk vanaf de Prinsenwagen meemaken. Je bent tenslotte lid van de Jeugdraad of niet!

De pretogen van de meiden geven aan dat ze allebei wel van een feestje houden. Ze hebben er dan ook heel veel zin in om dit jaar als lid van de Jeugdraad het Bosuilse Carnaval mee te maken en zijn van plan er geen moment van te missen.