Sponsoravond Bosuilendorp

Donderdag 2 november vond in het Rat Verlegh Stadion in Breda de 10e sponsoravond van de Stichting Ulvenhouts Carnaval (S.U.C) plaats. Het initiatief voor deze jaarlijkse sponsoravond is indertijd genomen om te zorgen voor structurele ondersteuning voor het Bosuilse Carnaval als cultureel erfgoed. De immer afnemende subsidies en het Carnavalesk jubileum (55 jaar) in 2021 maken dat de rol van sponsoren voor het Bosuilse Carnaval steeds belangrijker wordt.  

Gulle Uilen
Het sponsorprogramma van de S.U.C kent drie verschillende soorten Gulle Uilen: Gouden, Zilveren en Bronzen. Allemaal leveren ze een bijzonder waardevolle ondersteuning, waardoor Carnaval, met de inzet van vele vrijwilligers, jaar na jaar gefaciliteerd en gevierd kan worden in het Bosuilendorp…..

Exposure
Dit jaar werden de bedrijvige Bosuilen ontvangen in de Beatrix Lounge van het Rat Verlegh Stadion,  thuisbasis van NAC. Er volgde een gastvrij onthaal met koffie en bonbons. Joep van den Maagdenberg, voorzitter van de S.U.C Sponsorcommissie, gaf aan dat dit inmiddels de 10e editie van de sponsoravond was. Frank Husson, scheidend voorzitter van de S.U.C, heette de aanwezigen van harte welkom en gaf vervolgens de microfoon over aan Hans van den Dungen, oud NAC-speler en huidig NAC-ambassadeur. Hans is al 40 jaar aan NAC verbonden en gaf de aanwezigen een rondleiding door het stadion. Van de ontvangsthal, de Cordial, via de kleedkamer van de tegenpartij, de kleedkamer van de thuisploeg tot het veld (waarbij we alleen langs de rand van het veld mochten lopen) en de persruimte; het was een prachtig kijkje in de keuken.

S.U.C, be part of it
Hierna werd het stokje doorgegeven aan Jeroen van Glabbeek, CEO van CM, hoofd- en shirtsponsor van NAC. De keuze om NAC te sponsoren is ingegeven door de ambitie om de naamsbekendheid te vergroten, makkelijker personeel te werven, een stuk relatiebeheer te creëren en de behoefte aan een evenement showcase.

Jeroen daagde zijn toehoorders uit met het motto: ‘CM, be part of it; S.U.C, be part of it’. De geboren Bredanaar, woonachtig in Ulvenhout, legde de nadruk op lokale verbinding: iets terugdoen voor de regio gekoppeld aan de zakelijke beslissing om te investeren in naamsbekendheid. Wellicht dat deze woorden twijfelaars richting Zilveren of Bronzen Uil kunnen wijzen. Met CM als hoofdsponsor van NAC zit de ploeg immers weer in de eredivisie!

Veiling Gouden Gulle Uil

Na het inspirerende verhaal van Jeroen trapte ‘De Mechel’ af voor de veiling van de Gouden Gulle Uil. Het startbedrag van de veiling werd op € 500,- gezet. Na een stapsgewijze verhoging met steeds  € 50,- werd de sponsortitel uiteindelijk binnengehaald door Steverink Makelaardij. Een door CM gedoneerd NAC-shirt met alle spelershandtekeningen werd door Mark Steverink afgestaan aan De Mechel om ter plekke te veilen voor Stichting Lutoban. Een geste die onze Mechel niet onberoerd liet. Voor een mooi bedrag werd dit shirt uiteindelijk eigendom van Kees van Hooijdonk van het gelijknamige autobedrijf.

De S.U.C kijkt zeer tevreden terug op deze avond en wil graag alle sponsoren die Carnaval in het Bosuilendorp in woord en daad een warm hart toedragen, van harte bedanken. ‘Da ge ut nie wit’ kunt u dus in dit opzicht niet zeggen.