Veelbelovende aftrap Bosuils Carnaval

“Er zit duidelijk een stijgende lijn in het aantal bezoekers”, constateerde Prins Nillus XVIII zondag 12 november tevreden. De opkomst bij de Elfde van de Elfde viering de dag daarvoor was ook al zeer bemoedigend. Het was dan ook een weekend van primeurs: een ludieke fietstocht op zaterdag 11 november georganiseerd door PVC de Dobber, gevolgd door het eerste Prinsenconcert in de Bosuilse geschiedenis op zondag de 12de….

11 11
Zaterdag 11 november begon met een ludieke fietstocht door Bosuilendorp, georganiseerd door PCV de Dobbers. Hierover publiceren we later nog een apart artikel met meer details. Het was een geweldig goed begin van het Bosuilse Carnaval. Na een gezamenlijke maaltijd bij Jeugdland werden vervolgens in de Flamingobar om respectievelijk 20.11 en 21.11 uur Jeugdprinses Elise en Prins Nillus XVIII en hun Raden gepresenteerd.

De Jeugdraad telt dit jaar maar liefst acht nieuwe leden: Sten Broeders, Milou Dekkers, David van Dijk, Menno van der Kooij, Jan Melisse, Anna Pieper, Lars van Rijen en Siem Schetters. Zij kunnen rekenen op de hulp van oudgedienden Sofie van Nijnatten en Emma van Riel. Jeugdprinses Elise wordt daarnaast bijgestaan door hofdame Marente ter Hofstede en adjudant Tim Dekkers. Fenne Heemskerk trekt het pak van mascotte Uilentje aan.

Prins Nillus kan zich dit jaar heugen op een voltallige Raad dankzij het toetreden van Freek Crul, Sjors Peereboom en Mandy de Vreede. Deze drie nieuwe Raadsleden zaten in monnikspijen gehuld achterstevoren op een stoel op het podium achter een zwart doek voor de onthulling.

Prinsenconcert en Prinsenreceptie
Het Prinsenconcert begon zondag een half uur later dan aangekondigd, maar daor zat niemand meej. Bij de eerste klanken van het Opleidingsorkest van Harmonie ‘Constantia’ onder leiding van Bert Haan zetten Jeugdprinses Elise en haar Jeugdraad, voorgegaan door Prins Nillus, een polonaise in. Daarmee zat de sfeer er meteen goed in.

Prins Nillus himself introduceerde de nummer die op het programma van het Groot Orkest stonden. Dat had natuurlijk een carnavalesk tintje. Sommige namen en titels waren wel wat lastig. Probeer ‘The Ultimate ‘80s Party Hits’ maar eens in één adem uit te spreken. En klinkt de achternaam van de componist van Funiculi Funicula nu als ‘reet’ of ‘ried’? De Hoogheid vermoedde verder dat er een typefoutje in het programma zat, want “die ‘Shostakovich’ is er één van Bert, toch?”

Nillus XVIII was verder zeer onder de indruk van het feit dat het nummer ‘76 trombones’ door slechts 5 tombronespelers werd uitgevoerd. “Gerecht nummer 76 op de kaart van Golden Rose heet trouwens hetzelfde als de componist van dit nummer”,  wist hij nog te melden.

Het Prinsenconcert werd afgesloten met het nummer Rheinlandmädel, “Bij ons beter bekend als het nummer Grimhuyserpoort van Els Bink”, aldus onze Leutvorst. Met het zingen van het Bosuilse Carnavalslied werd het Prinsenconcert afgesloten, waarna iedereen zich naar de Taveerne van Jeugdland begaf voor de gezellige Prinsenreceptie. Hier konden de Bosuilen en Bosuilinnen hun Prins, Jeugdprinses en hun Raden persoonlijk de hand schudden.

En dan is het nu geduld hebben tot Carnaval 2024.