Wat hebbe we ut samen goed gemaokt!!!

Het heeft lang geduurd voor we zeker wisten of en hoe we Carnaval mochten vieren. Dankzij snel schakelen en de inzet van alle Bosuilen werd het uiteindelijk weer een geweldig feest. Des te moeilijker leek het om afscheid te nemen. Of was het toeval? Want waar was de sleutel van het capeje van Uilien? En waar bleef de brandweerwagen voor de uilenverbranding toch? Vanzelfsprekend kwam ut uiteindelijk allemaal goed. 

 

 

     
Om 19.11 uur vertrok de lampiontocht vanaf de Flamingobar. Een lange stoet vrolijk uitgedoste Bosuilen liep achter de Jeugd- en Grote Raad aan naar het Bosuilenplein, voorgegaan door vier slagwerkers. Floris, Michel, Thijs en Thomas zorgden voor de gepaste muzikale entourage voor het plechtige moment bij Uilien. Daar aangekomen bleek weer eens hoe moeilijk het is om in de voetsporen van Henk Bos te treden. Maar nadat de sleutel van Uiliens capeje na een uitgebreide polonaise gevonden was, kon het toch netjes worden opgevouwen voor volgend seizoen.  

Aansluitend trok de polonaise van het Bosuilenplein naar het Pekhoeveterrein voor de verbranding van de oude nesten van de Branduilen. Die waren zelf al op zoek naar een nieuw nest, was vrijdag met scholencarnaval gebleken. Ook rondom de nesten werd een vrolijke polonaise gedaan, in afwachting van de brandweer. “Kunnen we niet gewoon 112 bellen?”, stelde Jeugdprins Nick nog voor. Maar dat was al niet meer nodig. Om 19.45 uur kon de traditionele verbranding ter afsluiting van Carnaval beginnen…..

Terwijl de strobalen nog een beetje smeulden, vertrok het gezelschap naar de Flamingobar. Daar kregen de begeleidsters van de Jeugdraad, Miranda en Monika, een Gouden Uitblinker. En vervolgens was het tijd om ‘dag met je handje’ te zeggen. Jeugdprins Nick Verpaalen, adjudant Ruben Vester en hofdame Fay de Bruijn namen afscheid. Ook voor Frederieke Heemskerk was dit het laatste jaar bij de Jeugdraad.

 

 

Daarna was het de beurt van Prins Joep XVII, zijn stralende pages, adjudant Bob Melisse en de Raad van Elf. Prins Joep keert na zijn protocollaire drie jaar niet meer terug als leutvorst der Bosuilen. Ook van pages Esther en Nancy moeten we afscheid nemen. Daarnaast zetten raadsleden Conny, Henk en James hun steek af.

Woensdagmiddag 2 maart werd met het haringhappen in de Flamingobar Carnaval 2022 officieel afgesloten. “Wat een mooi feest hebben we samen mogen vieren”, aldus Prins Joep XVII. “Mooi hoe we dit samen hebben opgepakt. We mogen trots zijn!”