Van adjudant tot adjudant

In de aanloop naar Carnaval lijkt er steeds meer mogelijk te zijn. Dat vraagt behoorlijk wat schakelen van het S.U.C-bestuur, waarvan ook adjudant Bob Melisse deel uitmaakt. Kan hij dit jaar eindelijk op de Prinsenwagen staan? Ruben Vester kijkt daar net als Bob erg naar uit. Voor hem is het voorlopig nu of nooit, want het is het laatste jaar bij de Jeugdraad voor de adjudant van Jeugdprins Nick.

 

 

Bob en Ruben komen allebei uit een carnavalsfamilie die heel actief betrokken is bij de S.U.C en het Bosuilse Carnaval. Ze kunnen niet wachten om na twee jaar corona de Bosuilse Hoogheden bij te staan. Bob heeft dat al eerder mogen doen; voor Ruben is het de eerste keer…..

“Een Prins zonder adjudant is als een boom zonder stam”, aldus Bob. Hij geeft Ruben een indruk van zijn rol: “Als adjudant moet je stressbestendig zijn, kunnen plannen en regelen, goed met mensen om kunnen gaan, het protocol in de gaten houden…” Bij de Jeugdraad wordt een deel van de taken overigens waargenomen door begeleidsters Miranda en Monika. Dat zal het voor Ruben makkelijker maken om het advies van Bob te volgen: “Probeer vooral om naast je werkzaamheden als adjudant ook te genieten van Carnaval!”    

Ruben had zijn vuurdoop 6 februari jl. op het Jeugdgeburenbal. “Het was heel leuk”,  vertelt hij, “maar het was wel jammer dat het door corona niet zo uitgebreid kon als andere jaren”. Waarschijnlijk mag Bosuilendorp echter ook het volgende Jeugdgeburenbal organiseren. Een kans om ‘ut goed te maoke’, zeg maar, naar het winnende carnavalsmotto van adjudant Ruben.

Ruben stond in prachtige nieuwe Jeugdraadskleding naast Jeugdprins Nick op het podium, mét een veer in zijn steek. Een eer die maar één jeugdadjudant voor hem te beurt is gevallen. En wat Bob betreft een blijvende traditie: “Ik heb tenslotte ook een veer”.

Overigens zou Ruben niet met Jeugdprins Nick willen ruilen. “Dan moet je vaak mensen toespreken. Geef mij het fluitje maar!” Het kenmerkende attribuut van de adjudant wordt trouwens niet alleen gebruikt om de polonaise van richting te doen veranderen. Bob: “Ik fluit ook om de Raad aan te geven wanneer het tijd is om weg te gaan. Dat wil niet iedereen altijd meteen horen”, vult hij met een knipoog aan. Net als Ruben is hij tevreden met zijn rol. “Ik houd van regelen en voorbereiden.”

Ook voor Bob staan er in de aanloop naar Carnaval nog wat activiteiten op stapel. “Wel ook allemaal wat kleinschaliger, soms met alleen het klein Gevolg.” Niet dat dat niet gezellig kan zijn, natuurlijk. Zo bewaart Bob goede herinneringen aan de Uil Air act op het Prinsgeburenbal bij de Stijloren in 2020. “We overschreden met 15 minuten trouwens wel ruimschoots de protocollaire tijd.”     

De komende weken zal duidelijk worden hoe Carnaval in Bosuilendorp er uiteindelijk precies uit gaat zien. Houd daarvoor onze website en socials goed in de gaten.

Bob en Ruben hebben er hoe dan ook zin in om ut met alle Bosuilen en Bosuilinnen goed te maoke!