Carnaval in het Bosuilendorp, Goed veur me-kaor, maar het loopt wel wa Deur me-kaor

Vals na car ring vie of Carnavalsviering?
Afgelopen vrijdagavond voor het eerst de Carnavalsviering op de vrijdagavond, waar het al aardig door elkaar liep. De titel van dit stukje tekst, de aankondiging op het boekje. De Raadsleden die niet bij elkaar gingen zitten, maar zich voegden tussen de bezoekers. Een dienst die begon met de collecte en de mededelingen en waar het programma afwijkend was van een reguliere dienst. Al met al een waardige start bij de opening van het Carnaval in het Bosuilendorp. Een dienst met medewerking van de Boskuikens, de Bosuilen en Pastor Peter Derks. Mogelijk volgend jaar wederom op vrijdag de kerkdienst, we gaan het zien.

Prinsenbrunch…

Een klassieker onder de activiteiten van het Carnaval in het Bosuilendorp. Vanaf 13 uur afgelopen zaterdag liep het Koetshuis Anneville mooi vol met bezoekers die werden ontvangen door Prins Joep XVII en zijn gevolg. De Prins die iedereen van harte welkom heette en nog een verrassing in petto had, de uitreiking van de Gouden Uitblinker, dit jaar toegekend aan Carina Verpaalen. Dit voor haar verdiensten als penningmeester van de Stichting Ulvenhouts Carnaval. Verder werd er tijdens de Prinsenbrunch goed gezorgd voor de inwendige mens. Dank aan de vele vrijwilligers en Jan en Wim de Constant Rebeque voor de organisatie.

Bosuils Buffet
Met nog maar net de brunch achter de kiezen, stond afgelopen zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer een Bosuils Buffet op het programma. Een supermooie aanvulling op het Carnavalsprogramma in het Bosuilendorp. Velen hadden nog goede herinneringen aan het in het verleden georganiseerde Bosuils Vreetfestijn, hetgeen de basis vormde op om op zaterdag Het Bosuils Buffet te organiseren. Plaats van handeling de Pekhoeve. Lange tafels voor de Bosuilen en Bosuilinnen stonden klaar waar gezellig boerenkool met worst, poffertjes of hutspot met een bal gehakt konden worden genuttigd. De leden van CUS hadden de organisatie op zich genomen en zorgden ervoor dat er een goede basis werd gelegd voor UtUileBalleBal op zaterdagavond.

UtUileBalleBal
Mooi om te zien was dat een aantal bezoekers van het Bosuils Buffet  nog wat gezellig bleef na kletsen waardoor er een prima start was van het UtUileBalleBal. Het was vanaf acht uur al gelijk inhaken en de polonaise lopen. Het was wederom een prima Bal afgelopen zateragavond, dat had de SUC goed veur me-kaor.. De vele mensen liepen wel wa Deur me-kaor maar hadden het prima naar hun zin. Het was een avond met prima muziek en een opperbeste sfeer. Met medewerking van Schoefel FM en DJ Bompa en de mens werden de Carnavalshits de zaal ingestuurd. Het was tot het laatst goed druk, en ja dan komt toch op enig moment het laatste nummer de zaal in. Altijd weer jammer maar des te meer een reden om UtUileBalleBal volgend weer minimaal te evenaren.