Einde van het Bosuils Carnaval 2019

   
Alles ging goed deur me-kaor
Aan alles komt een eind, zo ook aan Carnaval 2019. Bosuilendorp is goed deur me-kar gegaan. Zeker ook op de laatste dag, de dinsdag, was er nog van alles te beleven….

GehaktballekesBal en de Natte Dinsdagmiddag
De Flamingobar was ook dit jaar de plaats waar jong en oud terecht konden voor zowel het GehaktballekesBal als de Natte Dinsdagmiddag. Kinderen en ouders/verzorgers vermaakten zich prima achter in de grote zaal. CV de Gehaktballen had het weer prima veur me-kaor, dit jaar alweer voor de zesde keer. Spelletjes zoals Drie op een Rij, Vang ‘m Vlug en Touwtje trekken liepen mooi deur me-kaor met de verschillende polonaises die werden gelopen. Kortom, leut voor iedereen. Voor kinderen was altijd prijs en ze gingen bovendien nog eens met een goedgevulde snoepzak aan de haal. Grote dank aan CV de Gehaktballen voor de organisatie van het GehaktballeskesBal.

En tegen half vier ’s middags vulde het Café aan de voorzijde zich met de bezoekers van de Natte Dinsdagmiddag. Een onvervalste traditie, die vele Bosuilen en Bosuilinnen steevast in hun agenda hebben staan. Het was wederom genieten geblazen. Het podium bood plaats aan diverse Bosuilen en Bosuilinnen die hun zangtalent lieten horen. Er werd volop feest gevierd en luidkeels meegezongen. Oude en wat nieuwe carnavalsnummers werden deur me-Kaor gedraaid door Jos van Etten en Wim Baron de Constant Rebecque. Dank aan een ieder van de organisatie, op naar volgend jaar voor weer een geweldige Natte Dinsdagmiddag en een GehaksballekesBal.

Branduilen
Nadat Uilien haar capeje was afgedaan, ging een bonte stoet dinsdagavond richting Pekhoeve. Aangekomen bij het grasveld, stonden de branduilen van de Ulvenhoutse basisscholen al klaar. De brandweer  – je weet tenslotte maar nooit – liet even op zich wachten maar die tijd werd goed gevuld met de nodige polonaises. In het bijzijn van de brandweer staken Prins Joep XVII en Jeugdprinses Mirte met fakkels de branduilen aan. De Uil van de Klokkebei had duidelijk geen zin om opgebrand te worden, het kostte Prins Joep dan ook aardig wat moeite om de vlam erin te krijgen. Hierna ging de stoet weer richting Flamingo Bar voor het afscheid van de Jeugdraad en Grote Raad.

Afscheid van de Jeugdraad en de Raad
En als iedereen het nog steeds goed naar zijn zin heeft komt er toch een eind aan de carnavalsdagen. Tijd om afscheid te nemen van de Jeugdraad en de Raad van Elf. Gelijk na de lampionoptocht was het allereerst de beurt aan de Jeugdraad om afscheid te nemen. Monica en Miranda dankten alle leden van de Jeugdraad en stonden wat langer stil bij het afscheid van Jeugdprinses Mirte Goosen, Adjudant Ilse Rops en Joy van der Avoird. Voor deze laatste drie kanjers was het namelijk het laatste jaar in de Jeugdraad. Aansluitend volgde het afscheid van Prins Joep XVII en zijn gevolg. Ook daar werd teruggekeken op een geweldig Carnaval 2019 in het Bosuilendorp. Helaas stond maar een deel van de Raad op het podium omdat raadsleden Conny en Hans er door ziekte niet bij konden zijn. Vele woorden van dank werden gesproken, zeker ook richting alle vrijwilligers die het carnaval weer tot een succes gemaakt hebben. En dan volgt altijd weer het moment van spanning: Wie zet zijn of haar steek af? Met tromgeroffel van de Bosuilen bleef de raad rustig en kalm en alle leden lieten hun steek op staan. Alleen Prins Joep deed zijn steek af. De Raad is dus voor het volgende carnavalsseizoen compleet maar betekent het ook dat er een nieuwe Prins(es) zal zijn? We zullen het op 11-11 van dit jaar pas weten. Nu eerst de nodige rust en dan met volle energie op naar het Carnaval 2020.