Sauwelen 2019 in Bosuilendorp: Lachspieren flink gebruikt.

   
Traditiegetrouw werd ook dit jaar weer een week voor carnaval gesauweld. De verwachtingen waren hoog gespannen met toch weer 5 aansprekende namen die de ton zouden betreden. En tussendoor natuurlijk de acts van de CUS, Leedies Oonlie en de Boeredobbers die de avond afsloten. Dit alles weer aan elkaar gepraat door Jordy van Gils…

Allereerst mocht de winnaar van het Jeugdsauwelen de ton betreden. Joep Martin die vrijdagmiddag als Sinterklaas een schitterend optreden gaf voor zijn leeftijdsgenootjes kreeg ook bij de volwassenen de zaal plat. We zullen hem in de toekomst zeker nog wel eens een keer in de ton zien.

Hierna gingen we verder met een debutant; Rogier Schetters. Voor het eerst in de ton maar zeker geen onbekende op het gebied van sauwelen. Aangemoedigd en overgehaald door Remco Raats en zijn pa Jos Schetters had hij toch de stap genomen. En met succes mogen we wel zeggen. Als Tony Caroni kregen we te horen hoe hij zich weer in het Ulvenhoutse had gevestigd.

Als eerste act tussen de sauwels door mocht de CUS het podium betreden. Een grote Bimbo Box stond op het podium waarin Prins Joep XVII een Ulfje mocht werpen om de box te activeren. De box ging aan en de apen die er inzaten speelde een nummer alsof hun leven ervan afhing. Leuk ook voor het publiek om te kijken wie nu precies wie was van de CUS. Voor sommige CUS leden ging het houterig bewegen hun wel erg goed af.

De volgende in de ton was een oude rot in het vak, al voor de 10 keer deed hij mee. Deze keer trad Eric van der Westerlaken op als Lucien de Elektricien. Tijdens zijn sauwel repareerde hij nog even het apparaat dat hij van een dame had ontvangen die hij net in de wc’s was tegen gekomen. Toevalligerwijs zat de dame op de voorste rij en werd er nog even gevraagd hoe zij het apparaatje het liefst afgesteld had.

Na deze act was het de beurt aan Leedies Oonlie. Deze keer “live” op het podium en niet met een vooraf opgenomen act. Een klas met kindjes, allemaal met baard, werden door de leraar, Urbanus, toegezongen over kippetjes en zwijntjes.

Sauwelaar nummer 3 stond al klaar al zit hij liever op het terras. Maar dat kan ook niet anders met een naam als T-T-T-Toon Terras.  Hij vertelde ons hoe hij vanaf het terras het dorp in de gaten houd en zo precies weet wat er allemaal gebeurt in Bosuilendorp.

Als 4e sauwelaar stond Niel Goos in de ton als klusjesman Ko. Bij verschillende mensen in het dorp had hij klusjes gedaan. John Vester heeft kennis gemaakt met de 3 schoppen regel en bij Prins Joep moet hij binnenkort nog even het slot van de wc repareren.  Maar omdat Ko het nogal druk heeft  moet Ingeborg er helaas nog een weekje op blijven zitten.

De laatste sauwelaar, Corné Reinieren, die volgens velen de lach aan zijn kont heeft hangen, trad aan als Kees Kift. Hij vertelde ons dat door zijn vrouw Bets, op zijn manier liefdevol te behandelen, zij binnenkort hun 50 jarig jubileum kunnen vieren.

Als laatste act mochten de Boerendobbers optreden. Met 2 bakkers/ presentators en kandidaten werd een aflevering gemaakt van Heel Bosuilendorp bakt. Tijdens deze act kon de jury zich bezig houden met de ingevulde stembiljetten. Alle sauwelaars waren goed ontvangen en voor veel mensen was het dus nog niet zo simpel om maar 1 kruisje op het stembiljet te mogen zetten. Uiteindelijk is op vrijdagavond Rogier Schetters uitgeroepen tot winnaar. Zaterdagavond was Corné Reinieren de winnaar en hierdoor de Oppersauwelaar 2019.

Na de benodigde bedankjes voor iedereen die heeft meegewerkt aan weer een gezellige avond was er nog een nazit (zonder stoelen) waarbij men nog even kon napraten, ook met de sauwelaars, alles deur me-kaor!

Nu op naar een net zo succesvol Carnaval als deze twee avonden en hopen u volgend jaar weer te zien bij het sauwelen 2020.