Bosuilen bezoeken Heilige Clara

Afgelopen zondag was het tijd voor een mooie jaarlijkse traditie van de Bosuilen, het brengen van de worst naar de Heilige Clara in Meerseldreef. Ieder jaar, na het sauwelen, gaat een bonte stoet met vrolijke Bosuilen en Bosuilinnekes op pelgrimstocht. CV de Duvels nam het stokje van de organisatie voor dit festijn over van CV Kurk (voorheen Kouwe Kaant). En de Duvels hebben het duvelsgoed gedaan!

Met een opkomst van ruim 100 mensen, waaronder Prins Joep XVII met zijn pages en de Jeugdraad, was het een geslaagd uitstapje met stralend weer. Bij de ontvangst in De Flamingobar stond voor iedereen ranja en glühwein klaar. Met een overvolle huifkar en de echte Prinsenwagen trok de stoet naar Clara. Daar aangekomen werden ook Prins Hubertus en zijn gevolg uit Bonepikkersland welkom geheten net als alle anderen die op eigen gelegenheid waren gekomen…..

Prins Joep XVII nam het motto “Alles deur me-kaor” wel erg letterlijk en maakte ter plekke met pages Esther en Nancy een borrelplank klaar met diverse worstjes en blokjes kaas. Carina, bestuurslid van de SUC, vertelde dat vrouwen helemaal niet van worst houden en liever chocola krijgen. Ze had van Tttonie bij het sauwelen gehoord dat de bekende oranje zeezout caramel reep het meest in de smaak valt bij de dames. Deze offerde ze dan ook vol overtuiging aan Clara.

Jeugdprinses Mirte hield het kort maar krachtig, kleine worstjes van de kleine raadsleden, de Jeugdraad. De Dobbertjes vroegen heel lief aan Clara of zij voor mooi weer kan zorgen tijdens de optocht, omdat ze heel hard aan een mooie wagen gebouwd hebben. Ook de Bonenpikkers vroegen Clara met hilarische speeches om droog en mooi weer. Dezelfde vraag kwam ook van Cus, Freek Heemskerk, Frank Husson en CV Kurk. De dames van CV Kruk stelden Clara voor dat als ze geen zin heeft om te stralen, zij het wel van haar kunnen overnemen.

Bij terugkomst werd iedereen muzikaal binnengehaald door de Bosuilen. De Duvels hadden voor iedereen soep en broodjes met … u raadt het al .. worst! Prins Joep deelde aan de nieuwste Bosuilen een kieltje uit met het Bosuilenlogo. En zo wordt hen dit mooie carnavalsfeestje met de paplepel ingegoten.

Het was een zeer geslaagde dag en een mooi voorproefje voor een hopelijk zonovergoten carnaval!