De Bosuilenspiegel: James Busch

In de aanloop naar het Carnaval in het Bosuilendorp, waar alles steeds meer deur me-kaor begint te lopen, stellen we deze week graag een nieuw Raadslid aan u voor, te weten James Busch.

Op zondagmiddag thuis zittend aan de eettafel geeft James aan dat hij het ontzettend naar zijn zin heeft als Raadslid van de Raad van Elf van het Bosuilendorp. Met name geeft hij aan onder de indruk te zijn geweest van de organisatie van het Prinsengeburenbal, maar ook van de avond zelf. Wat een enthousiasme daar van de Carnavalsvierders!

Voor James was de avond van het Prinsengeburenbal een van zijn eerste activiteiten als Raadslid na zijn presentatie als Raadslid bij de 11e van de 11e viering. Een van de taken bij het Prinsengeburenbal was…..
het regelen van de ontvangst van de Prins en zijn gevolg uit Etten-Leur.

De bal om Raadslid te worden, is gaan rollen op de dag dat De Uitdaging in Ulvenhout 10 jaar bestond. Marije en Wim stonden aan dezelfde tafel als James en vroegen hem in de zoektocht naar nieuwe Raadsleden of hij zou willen toetreden als Raadslid. Super vereerd ging hij met deze vraag naar huis om enkele dagen daarna te worden gebeld door Prins Joep XVII. Daarop heeft James besloten om de uitdaging aan te gaan.

Dit wel onder de voorwaarde dat hij zijn andere vrijwilligerstaken in stand kan houden. James is nog steeds druk doende bij UVV en sinds juni 2018 is hij ook verbonden aan NAC. Bij beide clubs zet hij zich met anderen in voor het vlot verlopen van het fluiten van wedstrijden en al wat daarbij komt kijken. James denkt ook daarbij in teams en hoopt dan ook zijn team-rol bij de Raad van Elf te kunnen waarmaken. Hij heeft het daar prima naar zijn zin.

Het is voor James weer een tijdje geleden dat hij bij het Carnaval betrokken was. Vroeger werden de optochten van de scholen op vrijdag en de optocht op zondag bezocht, maar de laatste jaren was dat  een beetje verwaterd. Blij is hij nu dat hij zijn bijdrage kan leveren aan het Carnaval in het Bosuilendorp. De uitdaging hierbij gaat voor hem zijn om goed te doseren tijdens de Carnavalsdagen. Het zal een beetje schipperen worden tussen voetbal en Carnaval, maar dat gaat wel lukken, geeft James aan. Voor het overige laat hij het maar gebeuren.

Op naar een mooi Carnaval in het Bosuilendorp.