Jeugd volop aanwezig tijdens bouwersdag Bosuilendorp

Bouwersdag groot succes 


Op zaterdag 9 februari 2019 stond voor de vierde keer de open dag van de Bosuilse wagenbouwers op het programma. Inwoners van Ulvenhout mochten een blik achter de schermen van de wagenbouwers werpen. De organisatie lag weer in handen van de S.U.C,  Stichting Slotlaan en de Ulvenhoutse wagenbouwers…..

De jeugd was volop aanwezig op deze bouwersdag. In de bouwloods waren onder andere CV OpBokKuh, CV de Boereknuppels, CV de Duvels en de Boerensociëteit Ginneken aanwezig. Zelfs CV We zijn er-nie was er wel. Belangstellenden kregen uitleg van de bouwers over wat er komt kijken bij het maken van een carnavalswagen. Gelukkig stonden er wagens in verschillende vormen van gereedheid dus het opbouwproces was goed te zien. Met een platte kar of aanhanger als basis wordt eerst een frame in elkaar gelast. Daarna volgen de contouren met gaas. Het gaas wordt vervolgens beplakt met stroken oude kranten waarna het spuiten en afwerken kan beginnen. Waar de ene wagen al grotendeels in de verf zat, moest een andere nog geplakt of zelfs gelast worden. Maar het was al goed te zien hoe de bouwers op creatieve wijze  het motto van 2019 ‘alles deur me-kaor’ in hun wagens verwerkt hebben.

De jongeren kregen uitleg van leeftijdsgenoten over het bouwen van een wagen. Sommige jonge bouwers zijn al behoorlijk ervaren. De aanwezige kinderen konden ook meehelpen met de bouw van de wagens. Zo werd er geplakt en onderdelen spuitklaar gemaakt.

De S.U.C was aanwezig om de deelnemers en bezoekers inwendig te versterken. Erwten- en tomatensoep (zelfgemaakt!) met stokbrood vond gretig aftrek. Voor de kinderen was er ranja en chips.

Ook prins Joep XVII kwam met zijn raad een kijkje nemen. Na een bezoek aan de bouwers met het buitengebied als bouwplaats (CV de Dobbers, CV de gehaktballen en CV Nadorst) togen zij met tegenwind, maar niet met tegenzin, naar de bouwloods. Voor alle bouwverenigingen namen ze uitgebreid de tijd. Ook werd er door prins en raad een handje mee geplakt.

Voor wie benieuwd is naar het uiteindelijke resultaat? De optocht in het Bosuilendorp start zondag 3 maart om 14.00 uur.