De Bosuilenspiegel: trio Klokkebei

Raf

Ruben

Frederieke

Deze aflevering van De Bosuilenspiegel past bij uitstek bij het Carnavalsmotto van dit jaar. Na een interview met Frederieke Heemskerk (9), Ruben Vester (10) en Raf Soeters (11) hebben we alle verzamelde informatie deur me-kaor gegooid en er dit groepsportret van gemaakt, zodat u nu met alle nieuwe Jeugdraadsleden kennis heeft kunnen maken….   

Raf zit in groep 8 van de Klokkebei en is daarmee het oudste nieuwe Jeugdraadslid. Hij is de enige in zijn gezin die Carnaval écht leuk vindt en alles mee wil maken, zo geeft hij aan. Dat heeft hij vast van zijn opa, die Prins Carnaval in Dorst is geweest. Toen zijn vriend Jop vorig jaar tot de Jeugdraad toe was getreden, heeft hij zich op de wachtlijst laten zetten.

Frederieke en Ruben zitten in groep 6 en zijn dikke vrienden. Ze komen allebei uit een echte Carnavalsfamilie. Het jongere broertje van Frederike, Pepijn, zit ook in de Jeugdraad. Rubens zus Janne was vorig jaar Jeugdprinses van het Bosuilendorp.

Alle drie zijn ze in de Carnavalsoptocht van school of de Grote Bosuilse Carnavalsoptocht al een of meerdere keren in de prijzen gevallen. Ze kijken er erg naar uit om die dit jaar vanaf de Prinsenwagen mee te kunnen maken in hun mooie Jeugdraadkostuum. Ook hebben ze heel veel zin in het optreden op Baronie TV.

In het dagelijks leven hebben ze allemaal andere hobby’s: tennis, voetbal en gamen (Raf); trampolinespringen, tekenen en trommel spelen (Frederieke) en rugby en gamen (Ruben), bijvoorbeeld. Twee hobby’s delen ze echter: Carnaval en feesten!!! Dat zit wel goed dus dit jaar met het Jeugdcarnaval..

Ze hebben genoten van hun eerste officiële optreden met de Elfde van de Elfde en van het uittreden naar het Jeugdprinsgeburenbal bij de Stijloren: van de gezamenlijke busreis erheen tot de polonaises op het bal zelf.

Voor Carnaval in het Bosuilendorp losbarst, gaat de Jeugdraad nog op bezoek naar Kaaiendonk (a.k.a. Oosterhout). En natuurlijk is een delegatie van de Jeugdraad aanwezig bij het Jeugdsauwelen op 22 februari en gaat de Jeugdraad 24 februari mee de Worst naar Clara brengen.

Komen jullie allemaal Carnaval meevieren met de Jeugdraad?