Zaterdag 9 februari Open Dag wagenbouwers

Vraag je je af hoe een carnavalswagen gebouwd wordt? Hoe begin je? Wat heb je nodig? Waar kun je dit doen? Kom zaterdag 9 februari tussen 13.00 en 16.30 uur naar de open dag van de Bosuilse wagenbouwers voor het antwoord op deze en andere vragen. S.U.C, Stichting Slotlaan en de Ulvenhoutse wagenbouwers houden dan hun jaarlijkse open dag in de Oude Brandweerkazerne aan de Slotlaan 104a.

 

Op deze dag kun je zien, en eventueel ook zelf meemaken, wat er allemaal  bij komt kijken om een carnavalswagen te maken…..
Er zal goed te zien zijn hoe het begint met ontwerpen, met daarna het constructiewerk en daarop volgend het vormen met gaas (of ander materiaal) en aansluitend natuurlijk het plakken en schilderen/spuiten.

Wil je zelf ook iets gaan doen in de optocht, maar weet je niet goed hoe? Dan kun je altijd terecht bij de bouwers voor tips en adviezen. Er zijn natuurlijk ook wagens die bewegende onderdelen hebben. Voor technische vragen hierover staan de bouwers ook voor jullie klaar.

Met een drankje en een snoepje of hapje, en uiteraard gezellige carnavalsmuziek, mag iedereen meehelpen met het gazen, plakken en verven van een echte carnavalswagen.

Kortom, een gezellige en leerzame middag voor jong en oud!