Mooi affiche deelnemers Sauwelen Bosuilendorp

Een week voordat het feestgedruis door de Bosuilse straten trekt, worden traditioneel de Sauwelavonden gehouden. Twee avonden van vertier voor en door Bosuilen. Elk jaar is het weer een verrassing wie het podium zullen betreden, maar op dit moment, zo’n 2,5 week voorafgaand aan het Sauwelweekend, begint het programma van Sauwelaars en acts definitieve vormen aan te nemen.

Ten eerste is de organisatie verheugd met de deelname van Corné Reinieren, viervoudig en huidig Oppersauwelaar van het Bosuilendorp. Corné behoeft weinig introductie. Zijn verschijning alleen laat een zaal vaak al in lachen uitbarsten. Als de lach nog niet was uitgevonden, had Corné het wel gedaan…..

Naast Corné zal nog een Oppersauwelaar de ton bestijgen. Niels Goos zal dit jaar voor het derde opeenvolgende jaar meedoen. Zijn eerste deelname in 2017 leverde hem direct de titel op. Een meer dan prachtige prestatie. Ook afgelopen jaar was zijn sauwel van grote klasse. Dat belooft iets moois voor dit jaar.

De derde Sauwelaar is Pim van Overloop. Hij zal dit jaar alweer aan zijn vierde editie meedoen. Zijn eerdere edities waren stuk voor stuk heerlijke Sauwels. Het is bewonderenswaardig dat hij jaarlijks, ondanks zijn drukke bestaan als zelfstandig ondernemer en DJ Schoefel FM, de tijd vindt zulke topsauwels te schrijven.

Zoals vorige week al aangekondigd, zal ook een debutant zijn opwachting maken in de sauwelton. Het is niemand minder dan de 34-jarige Bosuil Rogier Schetters. Na een aantal jaar de boot afgehouden te hebben, is hij dit jaar toch voor de druk van buitenaf bezweken. Dat klinkt wellicht wat cru, maar dat is vaak de manier waarop Sauwelaars de eerste keer in de ton terecht komen. Immers, met je volle verstand haal je het niet in je hoofd jezelf zo in de spotlights te zetten. Echter, na een jaar meegedaan te hebben, zie je de meeste Sauwelaars allemaal terugkomen. Het werkt ergens toch verslavend; het geeft een kick. Hopelijk is Rogier ook uit dit hout gesneden en zien we hem de komende jaren vaker als Sauwelaar.

Naast deze vier Sauwelaars zal ook een aantal acts acte de présence geven. De vrienden van De Boeredobbers, een samenwerking tussen twee bekende Carnavalsverenigingen, hebben al zeven jaar gezamenlijk een mooie act op de planken gebracht. Voorbeeld hiervan is hun Kermis van Nix. Tevens zijn de Leedies Oonlie van de partij. Deze dames zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het programma van het Sauwelen. Ze schromen niet ten gunste van hun act mensen ’s nachts uit hun bed te trommelen. Benieuwd waar ze ons dit jaar mee gaan verrassen. Hiernaast zal ook de CUS, een groep van oud-raadsleden, een ludieke act gaan opvoeren.

De presentatie van beide avonden is een kolfje naar de hand van Jordi van Gils. De muzikale opluistering is bij De Bosuilen en Ulvolume in zeer bekwame handen. De laatste kaarten zijn te verkrijgen bij De Flamingobar. Wees er snel bij, want: op=op! Een kaart kost slechts EUR 12,50. We zien u graag 22 of 23 februari in De Pekhoeve.

Tot Sauwels!