Bosuilen brengen de worst naar Clara

 

Bosuilen brengen de worst naar Clara

Op zondagmiddag 4 februari, de dag na een fantastisch sauwelweekend, vertrekken om omstreeks half 1 twee grote huifkarren vanaf de Flamingo bar. CV Kurk, voorheen de Kouwe Kaant, heeft de organisatie van dit bijzonder evenement weer op zich genomen.

Zoals gezegd, vertrekken in de middag twee grote maar vooral overvolle huifkarren met “pelgrims” om naar de H. Clara in Meersel-Dreef te gaan. Prins Ad XVI met zijn Raad van 11, de Jeugdraad en jong en oud van diverse carnavalsverenigingen,  maar ook veel andere feestneuzen gingen mee.

Na een gezellige tocht met tractoren….. gereden door boer Bartels en sauwelaar Niels Goos, kwam het vrolijk uitgedoste gezelschap bij de heilige tuin van de Paters in Meersel-Dreef. Daar voegden Prins Hubertus en zijn gevolg uit Bonepikkerslaand zich bij de groep.

Er werden veel wensen uitgesproken door onder andere de beide Prinsen en dun veurzitter van Bonepikkerslaand. Deze stelde voor het gemak maar een fusie voor tussen Bosuilendorp en Bonepikkerslaand, om zo de bestaande vacatures op te vullen.

Ook gingen Leedies Onlie, de Dobbers, CUS, CV Kurk, een nazaat van Makzat en niet te vergeten de optochtcommissie op het trapje staan om de toehoorders toe te spreken. Iedereen sprak de wens uit om mooi weer tijdens de optocht. 25 graden zal het waarschijnlijk niet worden, maar een goeie 20 graden is erg welkom!

Uiteraard werden er diverse worsten geofferd: een gespikkelde, een kleintje met klein kusje door jeugdprinses Janne en haar raad, een grote, een Spaanse die voor heet weer moet zorgen, een van 65 jaar oud en een warme worst. Dit is zo maar een greep uit de offers die de Heilige Clara mocht ontvangen.

Na deze ceremonie gingen de huifkarren terug naar de Flamingo bar. Daar werd iedereen verwelkomd met heerlijke erwtensoep met roggebrood met spek. De Bosuilen zorgden voor de vrolijke noot en sfeer in de Flamingo bar.

We vonden het erg leuk dat u erbij was! En was u er niet bij, geen nood: volgend jaar kunt u mee, er is plaats genoeg voor iedereen!

We hopen dat komende week de paraplu thuis kan blijven en de zonnebril opgezet kan worden.

Tot ziens bij een stralende en zonnige optocht!