De Bosuilenspiegel: Janne Vester

De jeugd heeft de toekomst. Daarom laten we u in de serie ‘De Bosuilenspiegel’ dit keer kennis maken met de Bosuilse Jeugdraad. Natuurlijk is het aan onze Jeugdprinses, Janne Vester, om het spits af te bijten.

Janne Vester is 12 jaar. Van de Klokkebei is ze dit jaar naar het Markenhage gegaan, naar de brugklas MAVO/HAVO. Ze hockeyt bij MC3 en speelt bariton bij het opleidingsorkest van Harmonie ‘Constantia’. Ze vindt Carnaval heel erg leuk; het is haar dan ook met de paplepel ingegoten. Haar vader, John Vester, kent u misschien wel als secretaris van de Stichting Ulvenhouts Carnaval.

Janne loopt met een groepje vrienden al jaren mee met de Bosuilse Optocht als CV De Kippen en de Hanen; ze wonnen hiermee al diverse keren een prijs. Ook deed ze vorig jaar met haar vriendin Jitte mee aan het Jeugdsauwelen. Met hun act als bosuiltjes eindigden ze op een gedeelde eerste plaats. Verder speelt ze bij de Boskuikens, de jeugdsectie van de Bosuilen, de blaaskapel van Constantia. Het logo voor de Boskuikens heeft zij mede ontworpen.

Dit is het vierde jaar dat ze lid is van de Jeugdraad. En dit jaar dus als Jeugdprinses, met haar vriendinnen Isa en Sophie als haar Adjudant en Hofdame. “Ik vind het heel leuk om zo met Carnaval bezig te zijn. En als ik thuis kom, is het daar ook nog altijd Carnaval. Ik hoop dat heel veel kinderen Carnaval gaan vieren, want het is superleuk om samen te feesten.”