De Bosuilenspiegel: Hans van Gool

Waarschijnlijk herkent u deze oude getrouwe zelfs nog als hij achterstevoren voor de spiegel staat, want hij draait inmiddels al een behoorlijke tijd mee in het Bosuilse carnavalsgebeuren (en daarbuiten trouwens ook)!

Ik ben Hans van Gool. Ik loop al een aantal jaartjes mee in de Raad en heb er ook dit jaar weer heel veel zin in. Samen met mijn vrouw Ine en onze zonen Bas en Tom ben ik heel Carnaval weer in ons Bosuilendorp te vinden.

Ik voel me als lid van de Raad van Elf uitstekend op mijn plaats. “Een dag nie gelachen is een dag nie geleefd” en “Veel voor weinig, maar nie sjagrijnig”; dat ben ik ten voeten uit. Ik sta erom bekend dat ik de handen flink uit de mouwen kan steken en graag de bloemetjes buiten zet. Letterlijk, met ons eigen hoveniersbedrijf Hogo Groen, waarover ik dit jaar alweer 20 jaar de leiding voer. Maar zeker ook figuurlijk!

Ik houd van een goede sfeer….. Het leven is te kort om bij de pakken neer te gaan zitten. Als geboren en getogen Ulvenhouter vind ik het belangrijk dat we het hier een beetje leuk houden met zijn allen.

Daarom ben ik o.a. ook betrokken bij de Jeugdraad Ulvenhout. Elke twee jaar organiseren we een vlooienmarkt, waarvan de opbrengst naar een aantal goede doelen en Ulvenhouse verenigingen met jeugdleden gaat. Daardoor kunnen vele leuke activiteiten voor de Ulvenhoutse jeugd georganiseerd worden, zoals bijvoorbeeld de Sinterklaasintocht, de kerstbomenverbranding, paaseieren rapen, etc. Allemaal tradities die belangrijk zijn om te handhaven. Net als Carnaval!

Ik hoop jullie tijdens Carnaval allemaal weer te zien in een van de Bosuilse kroegen, in De Pekhoeve of bij de optocht. Ja luitjes: dur zit nu écht schot in!