De Bosuilenspiegel: Niels van Dongen

Voor het tweede jaar in de Raad en nu al de kans om in de Bosuilenspiegel te kijken.

Mijn naam is Niels van Dongen, ben 20 jaren oud, woonachtig in het Bosuilendorp. Vanuit daar reis ik op en neer naar de Universiteit van Tilburg voor mijn opleiding Bedrijfseconomie. Dit jaar maak ik voor het tweede jaar deel uit van de Raad van Elf. Ja die Raad van Elf, dat bevalt me wel goed. Vorig jaar vroeg collega-raadslid Silvian Diepstraten of de Raad van Elf ook iets voor mij was. Een stukje verjonging kon de Raad wel gebruiken en om de slag te maken naar de wat jeugdigere Bosuilen en Bosuilinnen, daar was de tijd wel voor aangebroken. Dus heb ik direct ja gezegd. De verjonging heeft zich dit jaar dan ook doorgezet met onder andere Page Milou van Gurp en de nieuwe Boswachter Ricardo Ribbens.

Naast het Carnavalsgebeuren ben ik actief bij…. UVV als leider van de D1. Soms val ik in bij UVV ook in als scheidsrechter. Verder ben ik actief bij de studenten activiteitencommissie betreffende mijn opleiding. Al met al ben ik een bezige bij. Dat betekent goed plannen, maar als je iets graag doet, dan lukt dat ook gewoon. Dat plannen komt ook goed van pas bij de vele uitredens die we hebben met de Prins en zijn gevolg, alsmede tijdens de Carnavalsdagen. Daar moeten we ons ook houden aan de gestelde protocollen, maar dat hoort er gewoon bij. Als Raadslid merk ik dat je er veel voor terugkrijgt.

Carnaval in het Bosuilendorp is gewoon leuk om mee te maken. En dat heb ik toen ik wat jonger was al mogen ervaren. Met de familie Carnaval vieren in het Bosuilendorp, dat was top. Toen ik wat ouder was, heb ik voor het Carnaval wat uitstapjes gemaakt naar Bavel en Prinsenbeek. Maar nu dus vier ik weer Carnaval in het Bosuilendorp. Ook dit jaar heb ik er, gelijk aan vorig jaar, weer veel zin in. Samen met de Bosuilen en Bosuilinnen er een mooi feest van maken, daar ga ik voor. Een carnavaleske groet van mij. Tot snel, want Carnaval barst binnenkort weer in alle hevigheid los in het Bosuilendorp.