S.U.C motto 2016: “We gaon veur goud”

2015-03-14 Halfvastenbal 2 motto 2016Niet eerder zal de Flamingo Bar in Ulvenhout er op een maandagochtend zo schoon uit hebben gezien als na het weekeinde van 14 en 15 maart. Zaterdagavond streek een groep schoonmakers neer in de bar. Het thema van Halfvastenbal was na de grote ben-de van dit jaar namelijk:  ‘de grote schoon-maak’. Als gebruikelijk was er deze avond een tombola en namen de winnaars van de verschillende categorieën in de Grote Optocht van 15 februari jl. hun prijzengeld in ontvangst. Nieuw was dat op het Halfvastenbal het Carnavalsmotto 2016 bekend werd gemaakt. 11-11-2015 wordt de 50stee Prins Carnaval van de Bosuilen gepresenteerd. Het dorp gaot daarom dit jaar dan ook veur goud!

Na de grote schoon-maak …

2015-03-14 Halfvastenbal 1 grote schoonmaak

 

 

Vele handen maken licht werk. Gewapend met plumeau, handschoenen, schort en vele andere nuttige schoonmaakattributen betrad 14 maart de ene na de andere Bosuil de Flamingo Bar aan de Dorpstraat in Ulvenhout. Sommigen droegen uit voorzorg zelfs mondkapjes en beschermende kleding. Iedereen was duidelijk bereid de handen flink uit de mouwen te steken. Al was het alleen maar om een goed glas bier mee vast te houden tijdens de gezellige napraat over het fantastische Carnavalsfeest van dit jaar.
TOMBOLA
Kort na 22.00 uur gaf Boswachter Henk het startsein voor de Grote Optocht Prijzen Tombola. Bij binnenkomst had elke bezoeker een bonnetje gekregen. Dit bleek dus geen consumptiebon te zijn, maar hiermee maakten de aanwezigen kans op een van de mooie prijzen in de tombola. Vanzelfsprekend waren deze afgestemd op het thema van de avond. De gelukkige optochtwinnaars moesten dan ook diep in de (schoonmaak)fles kijken voor hun felbegeerde prijs.

CARNAVALSMOTTO 2016
Maar voor het zover was, werd eerst het Carnavalsmotto 2016 bekend gemaakt.  Uit de inzendingen had een deskundige jury ‘We gaon veur goud’ als nieuw motto gekozen. 2015-03-14 Halfvastenbal 3 motto vrouwke 2016Velen hadden zich laten  inspireren door het feit dat dit jaar de 50ste Prins Carnaval gekozen zal worden. En bij zo’n jubileum hoort natuurlijk goud.

De indienster van het Carnavalsmotto 2016, Ingrid Bothe, mag zich een jaar lang Motto Vrouwke 2016 noemen.  En nee, de overeenkomst met de naam van uw correspondente is geen vreemd toeval. Tot mijn grote verrassing ben ik sinds zaterdag de trotse bezitster van het bijbehorend edelmetaal. Dat ik er zeer verguld mee ben, moge duidelijk zijn.

Het bleek na de prijsuitreiking nog lang gezellig in de Flamingobar, waarbij menig innerlijke mens een grondige spoelbeurt kreeg. Want echte schoonheid komt tenslotte van binnenuit!

2015-03-03 Wie past de veer
WIE PAST DE VEER?
Prins Keeskènze XV heeft zijn  steek afgezet. Komende  Elfde van de Elfde zal er dus een nieuwe Prins aan Bosuilendorp worden gepresenteerd. Kent u een goede kandidaat? Laat dit dan weten aan de S.U.C via secretariaat@bosuilendorp.nl.