Nieuw Bosuils carnavalsmotto bekend gemaakt met Halfvasten

Zaterdag 18 maart werd met Halfvasten in de Taveerne van Jeugdland het nieuwe Bosuilse carnavalsmotto bekend gemaakt. Sem Goos mag zich een jaar lang ons Mottomanneke noemen. Zijn winnende motto luidt: ‘Daar zitte we nie mee’. Iedereen die in 2024 aan de Bosuilse Optocht mee wil doen kan dus al aan de slag met dit motto als inspiratiebron. 

Prijzenregen
Halfvasten werd geopend met een optreden van De Bosuilen. Het nieuwe motto werd bekend gemaakt na de prijsuitreiking aan de winnaars van de optocht van 19 februari jl. Dit jaar waren er ter aanmoediging voor het eerst ook kleine geldprijsjes voor de jeugd. CV De Nopkes en CV De Boereknuppels kregen een beker ter ere van hun gedeelde eerste plaats in de categorie wagens. Wie die thuis neer mag zetten? Daar zitte we nie mee…!

The Masked Singer….
CV Leedies Oonlie had de organisatie van Halfvasten dit jaar op zich genomen en presenteerde de eerste Ulvenhoutse editie van The Masked Singer. Dankzij een uitgekiende communicatiestrategie in de aanloop naar Halfvasten gonsde het in het dorp al dagenlang van de geruchten over de potentiële deelnemers.  En iedereen wilde natuurlijk weten wie er gelijk had. De opkomst was zaterdag dan ook ongekend hoog.  

Sesamstraat
De vier deelnemers werden vorige week allemaal aangekondigd met een korte tekst met daarin voor de aandachtige lezer een aantal tips verstopt. Het pak van Tommie, de “enthousiaste en ondernemende kleuter die boos kan worden, maar meestal erg vrolijk is” bleek te worden gedragen door Laurens van der Leest. Bert en Ernie, die “ondanks hun vele meningsverschillen als twee hele goede vrienden in één huis wonen” werden vertolkt door Carina en Ger Peeters. En wie dat goed had, had ook weinig moeite met de volgende artiest, “hun buurjongen”: Jorg Feskens.

Tommie

Bert en Ernie

Pino

Laurens van der Leest

Carina en Ger Peeters

Jorg Feskens

Halfvasten werd afgesloten met een zinderende afterparty met DJ Loars.