Bosuilse Kinderoptocht bruist van creativiteit

Geen grote wagens in de Bosuilse Optocht dit jaar. Maar wat een creativiteit spatte eraf bij de 26 deelnemers die zich zondag vanaf 13.00 uur opstelden aan de Molenstraat. Onder hen ook weer een aantal jonge Bosuilen. Gaan zij ervoor zorgen dat het Bosuilse Carnaval ook in de toekomst op rollekes blijft lopen?…..

Toiletdames
Geen blikgooien, maar WC-rollekes omgooien bij de charmante toiletjuffrouwen van de familie Nuijten. Dat is met een drolleke zo makkelijk nog niet. Een mooi afgewerkte creatie. Op de jongste telg van de familie na waren ze allemaal tot in detail identiek aangekleed. Ook papa Nuijten. Fantastische afwerking van deze eerste deelnemers aan de Kinderoptocht.

Drollekes
Hofleverancier PCV De Dobbers werkt al jaren mee aan een toekomstbestendig Carnaval in Bosuilendorp. Dit jaar lôôpt het (weer) op (d)rollekes bij de jonge Dobbertjes. Een zeer uitgebreide inzending, waaraan de kids zelf veel hadden bijgedragen, met onder andere een WC op rollekes, een mestwagen en charmante dames met drollekes aan een touwtje. Toeschouwers, opgepast!                                                  

Verfrollekes
En er is nog meer hoop voor de toekomst van Carnaval in Bosuilendorp, dankzij CV De Toekomstkids. Ook hier geldt: jong geleerd, oud gedaan! Zij rollen een gekleurde toekomst in, gewapend met verfrollers en in prachtige zelf beschilderde verfjassen. Benieuwd hoe gekleurd het publiek erop stond na hun act.

Niet zo op rollekes
En er had zich op het laatste moment nog een vierde jeugddeelnemer gemeld. Voor Enora Broeders was ut allemaal niet zo op rollekes gelopen. Zij zat helaas de hele optocht in de lappenmand. Gelukkig was haar opa er om haar er doorheen te slepen.

Allemaal winnaars
De vijfkoppige jury had er een hele kluif aan. De juryleden beoordeelden de inzendingen op carnavaleske elementen, presentatie, interpretatie van het carnavalsmotto, afwerking en de mate waarin de kinderen zelf hadden meegebouwd aan de creaties. Alle deelnemers mochten op het podium een medaille in ontvangst nemen. De familie Nuijten kreeg de beker voor de derde plaats, de Toekomstkids die voor de tweede plaats en de Dobbertjes gingen er met de eerste prijs vandoor.